El mundial de trail elevarà l’impacte de la Penyagolosa Trails a record de 1,2 milions d’euros

La Diputació de Castelló preveu que la cursa del Campionat del Món de Trail (Trail World Championships) elevi l’impacte directe de Penyagolosa Trails 2018 a la xifra rècord de 1,2 milions d’euros en el turisme de l’interior de la província com a màxim exponent de el seu programa ‘Castelló Escenari Deportivo’. Així, els 450 atletes de la cursa del mundial i els seus 50 tècnics, vinguts de 40 països diferents, generaran 1.750 pernoctacions turístiques a la província, addicionals a les que ja de per si haguessin suposat les altres dues curses de Penyagolosa Trails, la CSP i la MiM.
Són algunes de les dades que ha destacat en la presentació de la cursa del Campionat del Món de Trail el president de la Diputació, Javier Moliner, qui ha posat èmfasi que “avui arrenca el compte enrere del major esdeveniment esportiu dels últims temps que viurà la terra de Castelló. És la primera vegada en la nostra història que acollim un Mundial de seleccions nacionals d’aquestes característiques. La primera vegada en la història que reunirem als 450 millors corredors del món, de 40 països i dels 5 continents, per allargar la llegenda al voltant del Penyagolosa i a aquest escenari esportiu de la Mediterrània “.

En aquest sentit, el president ha posat èmfasi que “assumim el repte d’organitzar aquest esdeveniment que traspassa l’àmbit esportiu per repercutir de forma transversal en l’economia, el turisme i les oportunitats de desenvolupament dels nostres pobles. Amb un retorn econòmic directe superior als 1,2 milions d’euros, amb un impacte mediàtic internacional sense precedents i amb la més ambiciosa posada en valor de tot el paisatge entre la Mediterrània i Penyagolosa, ho tenim tot per fer triomfar a Castelló “.

Uns beneficis que traspassen l’impacte directe de la prova, tal com ha assenyalat Moliner. “No parlem només d’un cap de setmana, ni de les milers de pernoctacions, ni dels ingressos dels municipis pels quals es desenvolupa la prova. El Mundial marcarà un punt d’inflexió a Castelló, posicionant en l’elit mundial de les destinacions turístic-esportius, per això Penyagolosa Trails i Diputació ja ens hem posat a treballar perquè el 12 de maig la llegenda es converteixi en història “.

I és que cal tenir en compte que la despesa mitjana del visitant que arribarà a la província a través del mundial és molt superior, per tractar-se d’esportistes d’elit que generen una mitjana de 140 euros diaris de despesa al territori enfront dels 60 del visitant nacional o els 90 euros diaris de mitjana de despesa de l’esportista estranger.
Cal assenyalar a més que aquestes estimacions es refereixen a l’impacte directe que la carrera del mundial tindrà a la província, cosa a la qual caldrà sumar l’impacte indirecte i de repercussió d’imatge i reputació de destinació que generi aquesta competició esportiva que posiciona a Castelló en l’elit internacional dels escenaris esportius de muntanya.
El director de Penyagolosa Trails, Tico Cervera, indica que “ens preparem per viure una edició històrica de Penyagolosa Trails. L’evolució d’aquesta prova és impressionant i 2018 serà un gran any, a l’acollir la celebració del Campionat del Món de Trail, a la que es citaran els millors corredors del món “. Cervera també assenyalava que “el Campionat del Món és un gran al·licient per gaudir de Penyagolosa Trails HG, però també ho són la MiM i la CSP, que estan en els principals circuits nacionals i internacionals i que cada vegada desperten una major expectació, com es pot veure en què tindrem corredors de 48 països diferents i aquest any hem tingut el rècord de preinscipciones, amb 5571 sol·licituds “. En aquest sentico afegia que “estem molt agraïts a tots aquells que es van preinscriure i ens agradaria atendre’ls a tots però per qüestions de seguretat i respecte al medi ambient les places són limitades”

És precisament la internacionalització de Penyagolosa Trails un dels factors més decisius perquè aquesta emblemàtica prova que impulsa la Diputació superi, amb la presència de públic i participants provinents de 40 països, tots els indicadors fins ara registrats d’impacte turístic.

Novetats del programa
Entre les novetats del programa esportiu, destaca que dimarts, 8 de maig, es produirà l’arribada de les primeres seleccions. El 10 de maig, dijous, tindrà lloc una desfilada de les seleccions nacionals que competiran en la carrera del mundial pels carrers del centre de Castelló.

Ja la mitjanit de divendres a dissabte 12 de maig tindrà lloc la sortida de la cursa CSP. Serà el dissabte, 12 de maig, a les 6:00 hores quan es produeixi la sortida del Campionat del Món de Trail, i una hora més tard la MiM. El diumenge dia 13 de maig tindrà lloc el lliurament de premis i la cerimònia de cloenda per posar el punt i final a una setmana esportiva per excel·lència a les muntanyes de Castelló.

 

Informació i Foto: http://www.dipcas.es

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: