El MUBAG organitza un cicle de conferències després de l’increment de la col·lecció amb obres de Pérez Pizarro

Amb motiu de l’increment del fons del Museu de Belles Arts Gravina amb obra de Francesc Pérez Pizarro, el museu ha organitzat un cicle de conferències sobre la figura del mundialment reconegut artista plàstic, pioner de la modernitat. Les xerrades tindran lloc matí divendres a la tarda (17.00 hores) i dissabte al matí (11.00 hores) i comptaran amb la intervenció de destacats crítics i historiadors d’art.

La vicepresidenta i diputada de Cultura, Julia Parra, ha manifestat que “la iniciativa pretén obrir les portes del museu a noves activitats en què es faci conèixer al públic interessat el patrimoni cultural de la institució provincial, que va creixent amb noves obres, en aquest cas donades per la família de Pérez Pizarro a qui vull agrair la seva generositat”.

La família del pintor ha dipositat al MUBAG quatre de les seves obres titulades Abstracció I, Mística del paisatge, Cementiri de Sant Joan i Abstracció II. En aquest marc es desenvoluparan les conferències per recuperar la trajectòria de Pérez Pizarro i fer constar la importància d’un pintor fonamental per entendre els processos constants que es donen en la creació artística i en la creació del pensament plàstic a totes les èpoques.

Les conferències es desenvoluparan a la planta baixa del museu i hi intervindran Antón Patiño, pintor i escriptor; Miguel Cereceda, professor d’estètica a la Universitat Autònoma de Madrid i crític d’art del diari ABC; Natalia Molinos, historiadora d’art; Eduardo Lastres, artista, escriptor i gestor cultural; Guillermina Perales, crítica d’art i gestora cultural; i Mª José Gadea, historiadora d’art i tècnica del MUBAG.

Pérez Pizarro és un dels primers artistes abstractes que van sorgir a Espanya i el primer a Alacant. En el seu moment va rivalitzar amb artistes a nivell nacional, participant en exposicions de rellevància internacional i en grups artístics tan importants com el Parpalló i Art Mediterráneo.

Informació i Foto: Diputació d’Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: