El MUBAG obrirà en les properes setmanes una nova exposició permanent amb la col·laboració del Museu Nacional del Prado

El Museu Belles Arts Gravina (MUBAG) i el Museu Nacional del Prado inicien un nou període de col·laboració amb el recent dipòsit de vuit noves obres de les col·leccions del Prado que formaran part de l’exposició permanent “El segle XIX. La col·lecció a la llum’, que serà inaugurada les properes setmanes. Per a la seva presentació, la vicepresidenta primera i diputada de Cultura, Julia Parra, i el director del Museu Nacional del Prado, Miguel Falomir, han mantingut una trobada aquest matí a Madrid a què també ha assistit el director del MUBAG, Jorge A. Soler.

Julia Parra ha agraït la confiança dipositada a la Diputació d’Alacant per un dels principals museus europeus. La titular de Cultura ha explicat que “amb aquesta nova mostra volem fer un pas més cap a una cultura de qualitat que desperti l´interès del públic nacional i internacional per conèixer una destacada selecció de peces representatives d´autors de gran rellevància, molts d´ells alacantins, que es reunirà per primera vegada al MUBAG”.

El Prado aportarà a la mostra un important nombre d’obres cedides en dipòsit que es podran visitar a la primera planta del MUBAG, juntament amb peces de la institució cultural alacantina i d’altres museus i entitats prestatàries. El conjunt té com a finalitat plantejar un nou discurs sobre la pintura del segle XIX. Els dos museus posaran en marxa, a més, un programa amb què es desenvoluparan activitats culturals conjuntes referides a l’àmbit de difusió de les obres dipositades.

Julia Parra ha remarcat que “la col·laboració amb el Prado és una oportunitat per recuperar obres de creadors alacantins i posar-les a l’abast del públic, però també per completar allò que va suposar artística i socialment el segle XIX amb temes de gran interès d’autors que fins ara no han estat representats amb caràcter permanent al MUBAG”.

La cooperació de la Diputació amb el Museu Nacional del Prado es remunta als anys 90, quan la institució alacantina va assumir els fons del Museu d’Art Modern, predecessor del Museu Nacional del Prado, i es van dipositar amb ocasió de la inauguració del Palau Provincial a 1932. Algunes d’aquestes obres han estat de manera ininterrompuda sota la custòdia de la institució provincial i s’exposaran per primera vegada al nou projecte expositiu del MUBAG. El 2012 i 2013 es va ampliar amb 15 quadres i de manera molt recent amb 10 més, 8 dels quals formaran part de “El segle XIX. La col·lecció a la llum”.

El MUBAG conserva actualment 28 obres del Prado, algunes de grans dimensions. Ha participat a la seva restauració personal especialitzat del MUBAG sota la direcció del Museu Nacional del Prado, garantint amb la seva tasca un estat de conservació excel·lent. Totes aquestes obres es podran veure a ‘El segle XIX. La col·lecció a la llum’, l’exposició permanent del museu alacantí que s’obrirà al públic les properes setmanes.

Informació i Foto: Diputació d’Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: