El MUA obri el nou Espai Arcadi Blasco

El Museu de la Universitat d’Alacant (MUA) obre un nou espai a les seves instal·lacions dedicat a l’artista de Mutxamel Arcadi Blasco, un dels més reconeguts artistes alacantins de segle XX, distingit amb el Premi de les Arts Plàstiques de la Generalitat Valenciana en 2005 i el Premi Nacional de Ceràmica en 2010.

Amb el nom d ‘ “Espai Arcadi Blasco”, la nova zona expositiva s’ubica al hall d’entrada de la Sala El Cub de MUA i mostra una quinzena de peces escultòriques realitzades per l’artista en els anys 80, 90 i 2000. Concretament, tal com detalla l’equip de tècnics d’art de l’MUA, “les peces presents en aquest espai les va realitzar entre 1980 i 2001, dues dècades en què s’aprecia la maduresa artística del seu autor i en les que tracta temes com els prejudicis i les mentides avalades pel poder, la por inexplicable i ancestral o la fugida de el temps “.

Arcadi Blasco es va formar en la modalitat de pintura a les Escoles de Belles Arts de San Fernando (Madrid) i Sant Carles (València) durant els anys 40 i 50. Tanmateix, la seva pràctica artística el va portar a endinsar-se en altres àmbits com l’escultura , la vidriera i, sobretot, la ceràmica. La ideologia d’Arcadi Blasco es filtra eficaçment en la seva producció, obtenint un resultat personal, de vegades polític, i sempre impactant. Aquestes característiques són fàcilment recognoscibles en les seves “Arquitectures per defensar-se de la por”, on la ironia i el desencís polític es materialitzen a través de la ceràmica. Especialment destacables són les “Rodes de molí”, una sèrie inspirada en el refrany “combregar amb rodes de molí” que reflexiona sobre les imposicions difícilment digeribles.

Les anomenades “Noves arquitectures” són escultures ceràmiques monumentals, disseminades per tota la geografia espanyola, que adquireixen forma de torres, arquitectures defensives o arcs de derrota. Aquestes obres estan representades en el nou Espai Arcadi Blasco a través de maquetes, donat la colossal grandària de les peces definitives ubicades en espais públics.

A través de les seves obres, Arcadi Blasco pretén protegir-nos de la por a una incessant recerca de la raó i la llibertat. En paraules de l’artista: “submergit en inquietant bellesa, pot l’home sentir-immune als atacs exteriors”.

Informació i Foto: Universitat Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: