El MUA i el Juan Gil Albert inauguren la XX edició de les Trobades d’Art Contemporani

La Universitat d’Alacant i l’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil Albert inauguren una nova edició de les Trobades d’Art Contemporani (EAC), el dijous 12 de novembre a les 19 hores, a la Sala Sempere del Museu de la Universitat d’Alacant (MUA ). La mostra compleix aquest any la seva XX edició i romandrà oberta a el públic fins al pròxim 10 de gener.

El recorregut expositiu mostra l’obra de dotze artistes, vuit dones i quatre homes, que han estat seleccionats pel jurat d’entre les més de setanta propostes presentades a la convocatòria d’aquest any. Els artistes seleccionats pel jurat en aquesta XX edició han estat: Maria de l’Carmen Díez Muñoz, Tamara Jacquin, Elena Jiménez, José Luis Lozano, Miriam M. Guirao, Carlos Martínez, Àngel Masip, Imma Mengual, Perceval Graells, Luciana Rago Ferrón, Keke Vilabelda, Mª José Zanón Conca. Deu dels artistes seleccionats tenen nacionalitat espanyola, procedents de Madrid, Valladolid, Granada, València i Alacant, i dos més de nacionalitat italiana i xilena, encara que ambdues resideixen a Madrid.

La mostra d’aquesta edició es configura com una exposició heterogènia que abasta un catàleg multidisciplinari de pràctiques artístiques. Entre les propostes seleccionades es presenten instal·lacions, escultures, pintures, fotografies, vídeos i gravats. Tal com detallen els organitzadors de l’EAC, “Podem destacar com els artistes ara se senten més lliures de caminar entre disciplines, així com de l’mestissatge entre elles. La col·lecció de peces mostra una certa dicotomia entre una visió intimista i personal, més propera a la reflexió emocional, i una mirada social cap a qüestions de rellevància global com l’ecologisme, la transformació de l’paisatge, el feminisme, la crisi humanitària dels refugiats, els conflictes socials o l’especulació urbanística “.

La Universitat d’Alacant i la Diputació d’Alacant, a través del Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert mantenen una estreta col·laboració, de forma ininterrompuda, des de fa 16 anys, un treball conjunt que permet presentar una nova edició de les Trobades d’Art Contemporani . Es tracta d’una oportunitat perquè el públic pugui compartir reflexions i connectar amb nous llenguatges expressius al voltant de la creació i la societat contemporània, a través d’aquesta convocatòria que s’ha consolidat com una excel·lent plataforma de debat i coneixement.

El jurat d’aquesta XX edició ha estat integrat per Julia Parra Aparicio, com a presidenta, Amparo Koninckx, secretària, i els vocals Susana Guerrero, Remedios Navarro, Mª Teresa Pérez, Marina Vicente i Valeriano Venneri.

ARTISTES SELECCIONATS

MARÍA DEL CARMEN DÍEZ MUÑOZ (Valladolid 1989, resident a Madrid)

TAMARA JACQUIM (Artista xilena, 1984, resident a Madrid)

ELENA JIMÉNEZ (Alacant 1965. Resident a Madrid)

JOSÉ LUIS LOZANO (Motril. Granada, 1985)

MIRIAM M. GUIRAO (Elx, 1981)

CARLOS MARTÍNEZ (Alacant, 1982)

ÀNGEL MASIP (Alacant, 1977)

INMA MENGUAL (1962, Dénia (Alacant)

PERCEVAL GRAELLS (Elx, 1985)

LUCIANA Rago Ferrón (Artista italiana, 1984, resident a Madrid)

Keke Vilabelda (València, 1986)

MARÍA JOSÉ ZANÓN CONCA (València, 1970)

 

 

 

Informació i Foto: Universitat Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: