El Ministeri d’Indústria posa en marxa el programa “Activa Startups” a la Comunitat Valenciana amb ajudes de fins a 40.000 euros per a millorar la innovació en les pimes

La Secretaria General d’Indústria i de la Pime en col·laboració amb l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) han presentat la convocatòria regional del programa “Activa Startups”; un programa d’innovació oberta dirigit a impulsar el desenvolupament de projectes de col·laboració entre pimes i startups, que servisquen per a impulsar el seu creixement i transformació digital.

La presentació del programa, que està previst es publique el mes d’octubre, ha tingut lloc en les instal·lacions del Centre Europeu d’Empreses innovadores (CEEI) de València. Han participat la directora general de l’Ivace, Júlia Company, el Secretari General d’Indústria i de la Petita i mitjana empresa, Raúl Blanco, i el Subdirector General de Digitalització de la Indústria i Entorns Col·laboratius del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, Jordi Llinares

El programa “Activa Startups”, gestionat per l’Escola d’Organització Industrial (EOI), permetrà a les empreses fer front als costos derivats del procés d’innovació. En concret, l’import màxim establit per cada pime beneficiària és de 40.000 euros.

Les actuacions susceptibles de finançament seran projectes d’innovació en matèria de transformació digital, desenvolupament i incorporació de tecnologies emergents, transformació cap a una economia baixa en carboni o incorporació de l’economia circular en el model de negoci de la pime.

Per a la directora general de l’Ivace, Júlia Company, “la innovació és la columna vertebral del nostre Pla de R+D+I Empresarial; un pla dotat des de fa anys amb un pressupost que ronda els 25 milions d’euros i que està enfocat al fet que petites i mitjanes empreses i joves empreses innovadores aposten per l’R+D, la innovació i la digitalització empresarial”

El pressupost global del programa Activa Startups ascendeix en l’àmbit nacional a 44 milions d’euros procedents del fons de mecanisme per a la recuperació i resiliència i té previst fer costat a 1.100 empreses abans que acabe l’any.

La inversió prevista per a la Comunitat Valenciana ascendeix als 2,4 milions d’euros amb els quals es pretén fer costat a almenys 60 petites i mitjanes empreses amb fons Next Generation-EU.

L’Ivace és l’entitat de la Comunitat Valenciana encarregada de la interlocució amb el Ministeri per a la mobilització d’aquesta convocatòria.

SOMMOS_connecta

Durant la jornada, els Centres Europeus d’Empreses i Innovació de la Comunitat Valenciana – CEEIs han presentat SOMMOS_connecta: la primera plataforma de cooperació empresarial creada i pensada exclusivament per a les empreses i startups de la Comunitat Valenciana que vulguen fer créixer els seus models de negoci a través de la innovació oberta i altres programes de col·laboració a través de solucions transformadores.

L’espai ha sigut dissenyat pels CEEIs, i finançat per l’IVACE, i està formada per un mapa d’empreses innovadores i tractores en la Comunitat Valenciana i eines de cooperació.

Qualsevol empresa que accedisca a la plataforma SOMMOS_connecta tindrà accés a un primer test, validat per tècnics especialitzats dels CEEIs, per a avaluar el seu grau d’innovació i si encaixa en el perfil.

 

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: