El mercat de vell de València reobri diumenge a la seua nova ubicació, el nou parc d’Amèlia Giner.

Diumenge torna el Mercat de Vell de la ciutat en el nou parc de les avingudes Tarongers i Serradora, un espai creat específicament per acollir este mercat extraordinari. Aixi ho ha anunciat hui el regidor de Comerç, Carlos Galiana, qui ha explicat que “la nova ubicació del Mercat de Vell disposa d’una variada oferta de transport públic per a arribar-hi, així com facilitat d’aparcament en l’entorn”.

El Mercat de Vell torna al 50% de la seua capacitat per poder mantindre les distàncies de seguretat i granatir totes les mesures necessàries per a poder fer una compra amb totes les garanties estipulades per les autoritats sanitàries. El regidor de Comerç ha senyalat que l’Ajuntament ha repartit als comerciants ‘kits’ en forma de bossa de tela que inclouen gel desinfectant hidroalcòholic, mascaretes, cintes adhesives per marcar les distàncies de seguretat, cartelleria i fullets per informar els clients.

Per tal de garantir la seguretat, els comerciants que disposen d’una parada en este tradicional mercat s’alternaran, i un diumenge acudirà la primera meitat, mentre que el diumenge següent n’acudirà l’altra. L’horari serà, tal i com marca l’ordenança municipal, de 9:00h del matí a 14:00h de la vesprada. El nou espai posa fi el problema que patia el Mercat de Vell quan coincidia amb un partit del València Club de Futbol, que obligava a reduir l’espai del mercat i a acurtar l’horari.

La nova ubicació és una nova zona ajardinada de més de 12.000 metres quadrats, que ha comptat amb un pressupost de licitació d’uns 1,5 milions d’euros. El nou espai ajardinat es localitza en un espai de propietat municipal, situat a la confluència del carrer de Lluís Peixó amb l’avinguda dels Tarongers. Galiana s’ha mostrat “molt il·lusionat per esta nova etapa del Mercat de Vell de València”, i ha destacat que “la iniciativa s’ha portat endavant en coordinació amb l’associació de veïns de barri, i la seua constant col·laboració i aportacions; i també amb el suport dels venedors, que van aprovar la iniciativa en votació”. De fet, ha afegit el regidor, “esta acció suposa també una aposta i un impuls al xicotet comerç dels barris de València”.

 

 

 

Informació i Foto: Ajuntament de Valencia

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: