El MARQ i l’Institut Gil-Albert commemoren el Dia Internacional de la Dona amb sengles jornades culturals

El Museu Arqueològic d´Alacant commemora el Dia 8 de març amb un programa d´activitats, tallers i visites guiades que tenen com a protagonista la dona des d´una perspectiva històrica, al fil de l´exposició ‘Etruscos. L’alba de Roma”. A més, l’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert oferirà dimecres una nova sessió del cicle ‘Alacant en femení’ amb l’escriptora Sally Cortés al municipi de Sant Joan.

La vicepresidenta i diputada de Cultura, Julia Parra, ha explicat que “des de centres de referència com són el Gil-Albert i el MARQ volem contribuir a la celebració del Dia de la Dona amb activitats per a tots els públics que apostin per la igualtat i el reconeixement del paper de la dona al llarg de la història”.

Sota el lema “Igualtat de gènere avui per a un matí sostenible”, la proposta del MARQ pretén reconèixer la contribució de dones de tot el món que estan liderant els esforços de resposta, mitigació i adaptació al canvi climàtic per construir un futur més sostenible. Aprofitant la mostra ‘Etruscos’, les activitats se centraran en la figura de les dones en aquesta societat, en què van gaudir de més llibertat i participació que en altres de la mateixa època. Podien tenir funcions sacerdotals, accés a l’escriptura i l’educació, així com el dret a la propietat.

Durant el matí es duran a terme diverses visites guiades a escolars de la província i de 11:00 a 12:00 hores tindrà lloc el taller online “La dona a la societat etrusca” dins del projecte “Un Hospital de conte” que la Fundació MARQ fa amb la Unitat Pedagògica Hospitalària de l’Hospital General Universitari d’Alacant Doctor Balmis.

Així mateix, els dies 8, 12 i 23 de març el MARQ oferirà una àmplia perspectiva del paper que van exercir les dones al llarg de la història a través d’un QR interactiu per recórrer les sales de la col·lecció permanent.

D’altra banda, l’Institut Juan Gil-Albert oferirà dimecres una nova sessió del cicle ‘Alacant en femení’ amb l’escriptora Sally Cortés, autora de Quan canten les estrelles o Ales i referent a l’associació gitana Arakerando, on és mediadora des de fa 7 anys i desenvolupa la seva labor a favor de la llibertat de la dona. La jornada comptarà també amb la participació de l’arpista, compositora i bailaora de flamenc Eve Matin que, als 27 anys, compta amb una àmplia experiència en diferents facetes de l’àmbit musical i ha participat en nombrosos projectes i treballs al voltant de les seves especialitats. L’acte tindrà Centre Municipal de Majors “Salvador Gosalbez Alberola” de Sant Joan.

Informació i Foto: Diputació d’Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: