El MARQ i el Bisbat signen un conveni de col·laboració per desenvolupar un espai museogràfic a Oriola

La Fundació CV-MARQ i el Bisbat de la Diòcesi Oriola-Alacant han formalitzat un conveni de col·laboració per desenvolupar un projecte museogràfic sobre els orígens de l’cristianisme al sud-est peninsular. L’acord, rubricat per la vicepresidenta primera i diputada de Cultura, Julia Parra, i el bisbe de la Diòcesi, don Jesús Murgui Soriano, permetrà desenvolupar una nova proposta expositiva dins el Museu Diocesà d’Art Sacre d’Oriola.

Julia Parra ha explicat que “s’obre a partir d’ara una línia de cooperació entre el MARQ i el Bisbat d’Oriola-Alacant per impulsar un nou projecte amb gran interès arqueològic i pedagògic que permetrà descobrir una part força desconeguda de la nostra història amb recursos a l’ abast de tots els públics “. La vicepresidenta ha assenyalat a més que aquest projecte “contribueix a enriquir l’oferta cultural d’un municipi tan important com és Oriola”.

Per la seva banda, el bisbe de la Diòcesi d’Oriola-Alacant ha agraït la implicació de la Diputació i ha destacat que l’acord “té com a intenció promoure una sala que tracti de recollir i mostrar els orígens de l’cristianisme a la nostra terra atès que hi ha una etapa anterior a la Reconquesta, que comprèn les èpoques romana, bizantina i visigòtica, que necessita ser més estudiada “.

Sota el títol ‘Signes d’identitat’, el Museu Diocesà d’Art Sacre d’Oriola dedicarà una de les seves sales a aquesta proposta, que comptarà amb rèpliques de peces originals, autoritzades i prèviament seleccionades pels equips tècnics d’MARQ i del Museu Diocesà d’Art sacre. La Fundació MARQ destinarà 30.000 euros a la realització d’aquest projecte, que inclou un audiovisual explicatiu i altres accions relacionades amb l’ús de la sala. El documental contemplarà les fites històriques més importants des dels orígens de l’cristianisme en la nostra província, entre d’altres continguts.

Per la seva banda, el Bisbat aportarà 20.000 euros destinats a l’adequació de les instal·lacions de l’espai expositiu, així com cartelleria i senyalètica. El Museu Diocesà té una completa exposició que abasta diferents períodes a partir de la reconquesta i, amb la col·laboració del MARQ, es completarà amb un espai dedicat a l’paleocristianismo de l’etapa hispà-romana.

Informació i Foto: Diputació d’Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: