El MARQ clou l’exposició internacional d’Etruscos amb més de 76.000 visitants registrats

El Museu Arqueològic d’Alacant ha clausurat aquest diumenge, després de dues jornades de portes obertes amb entrada gratuïta, l’exposició internacional Etruscos. L’alba de Roma”. La mostra conclou la seva estada a Alacant després d’haver estat visitada per un total de 77.478 persones des que es va inaugurar el 26 d’agost passat, una xifra amb què se superen totes les expectatives de públic.

La vicepresidenta primera i diputada de Cultura, Julia Parra, ha manifestat la seva satisfacció per la bona acollida i ha destacat que, “només durant el cap de setmana de portes obertes, el centre ha rebut 2.547 visites, 1.143 el dissabte i 1.404 el diumenge, unes xifres que recuperen el flux de visitants aconseguit al museu en dies d’entrada lliure abans del període de la pandèmia”. Aquestes dades, segons la diputada, “confirmen l’interès despertat en el públic amb propostes culturals de primer nivell que ens comprometem a mantenir perquè el MARQ segueixi sent un museu de referència nacional i internacional”.

Des de l’inici de la mostra, s’han organitzat un total de 909 passades guiades en què han participat 10.456 persones. Els escolars han estat un dels col·lectius més interessats a conèixer aquesta cultura, amb 367 grups que sumen 5.049 estudiants que han gaudit a les tres sales temporals del museu d’aquesta col·lecció d’art etrusc. La Unitat Didàctica del MARQ ha realitzat a més 90 tallers sobre la civilització que va precedir Roma que han estat impartits a 1.147 nens i nenes.

Pel que fa a l’origen dels visitants, han passat pel museu 5.716 persones d’altres països i prop de 72.000 procedents de províncies espanyoles, entre les quals destaquen, darrere d’Alacant amb 64.454 visitants, Madrid amb 2.126, València amb 1.346, Múrcia amb 820, Castella-la Manxa amb 634 i Castella i Lleó amb més de mig miler.

L’exposició ‘Etruscs. L’alba de Roma’ està formada per 150 peces procedents de les excavacions més importants de l’antiga Etrúria, component la mostra monogràfica més exhibida a Espanya en l’última dècada sobre aquesta cultura. Inclou, a més, una selecció d’objectes originals del Museu Arqueològic Nacional de Florència (MAF) i del Museu Etrusc Guarnacci de Volterra que recorren la història de la civilització etrusca des dels seus orígens al segle IX a.C. fins a la seva gradual absorció pels romans al segle I a.C.

La mostra ha estat comissariada per la directora del Museu Arqueològic de Florència, Carlotta Cianferoni, i s’ha completat amb l’exposició ‘Puelles etrusques a Alacant’, comissariada pel director del MARQ, Manuel Olcina. Aquesta darrera col·lecció reuneix 22 peces que recullen l’empremta de l’antiga cultura itàlica al territori alacantí i revelen la importància dels rituals relacionats amb l’orfebreria i el vi en època ibèrica.

Ambdues mostres començaran avui el procés de desmuntatge i trasllat, que es farà sota la més estricta supervisió de l’equip arqueològic del MARQ i dels museus col·laboradors. L’espai d’exposicions temporals es prepara per acollir la propera exposició internacional ‘Gladiadors, Herois del Coliseu’, que està previst que obri les portes al públic el proper 13 d’abril.

Informació i Foto: Diputació d’Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: