El MARQ acull unes jornades internacionals sobre els nous avenços en el coneixement de la Prehistòria europea

Informació i Foto: http://www.diputacionalicante.es

El MARQ acollirà demà dijous i divendres les jornades internacionals ‘Noves perspectives en la Prehistòria d’Europa’ que reuniran les aportacions de quinze experts investigadors. La trobada posarà sobre la taula els últims descobriments sobre el sorgiment de les estructures socials complexes i dels primers estats en el continent, així com el paper canviant de la violència en la seva gènesi i desenvolupament.
 
El congrés, coordinat pels doctors Jorge A. Soler, Joan A. López i Robert Risch, està organitzat pel museu alacantí i compta amb la col·laboració del Museu Estatal de la Prehistòria de Halle. Tant la regió d’Alemanya Central com la del Sud-est espanyol són pioneres en aquest tipus d’investigacions, combinant l’excavació sistemàtica a gran escala de necròpolis i assentaments amb programes bio-arqueològics específicament dissenyats.
 
Donades les similituds metodològiques a què s’enfronten els equips de recerca d’ambdós països, la celebració d’unes jornades de treball conjuntes pretén, d’una banda examinar el potencial de les metodologies aplicades; i, de l’altra, discutir i millorar d’aquesta manera les diverses propostes interpretatives. L’interès d’aquest esforç conjunt ha cristal·litzat en la celebració d’aquest congrés a Alacant, que tindrà el seu reflex l’any que ve en una reunió similar a celebrar a Halle. La publicació resultant d’aquestes jornades bilaterals constituirà una pedra angular per al futur de l’arqueologia a Europa i oferirà al públic internacional una nova perspectiva de la Prehistòria recent.
 
Els ponents són historiadors i científics tan rellevants com Ernst Pernicka, professor de Arqueometria a l’Institut de Geociències de la Universitat de Heidelberg; Harald Meller, director del Museu Estatal de Prehistòria de Halle; Susanne Friederich, cap del Departament d’Arqueologia de l’Oficina Estatal de Gestió Patrimonial i Arqueologia de Saxònia-Anhalt; François Bertemes, professor d’Arqueologia Prehistòrica a l’Institut d’Història de l’Art i Arqueologia Europea de la Universitat Martin-Luther de Halle-Wittenberg; i Kurt Alt, catedràtic a la Universitat Privada del Danubi a Krems, Àustria.
 
D’altra banda, els investigadors espanyols que participen en aquest congrés són els professors de Prehistòria de la UA F. Javier Jover i Alberto Lorrio; Juan Antonio López i Consol Roca de Togores, membres de l’equip tècnic del MARQ, Jorge A. Soler, conservador de Prehistòria i director de la Unitat d’Exposicions i Difusió del MARQ; Mauro S. Hernández, catedràtic de Prehistòria de la UA; així com Rafael Micó i Roberto Risch, catedràtic i professor de Prehistòria de la Universitat Autònoma de Barcelona i membres del Grup de Recerca Arqueologia Mediterrània.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: