El MARQ acull el divendres 14 de juny la segona edició de la Marató de Donació de Sang ‘Practica l’Doning’

Després de l’èxit de la primera edició, el Museu Arqueològic d’Alacant acull el proper divendres 14 de juny la segona edició de la Marató de Donació de Sang ‘Practica l’Doning’. El Centre de Transfusions de la Comunitat Valenciana i ASISA impulsen aquesta proposta solidària que, per segon any consecutiu, compta amb la col·laboració de l’televisiu xef Pepe Rodríguez, artífex del piscolabis que rebran totes aquelles persones que s’apropin a col·laborar.

A més, tots els donants rebran dues entrades per visitar el MARQ i dues entrades per assistir al concert que el cantant Carlos Baute oferirà al Teatre Principal el proper 5 de juliol, gentilesa d’ASISA.

El director gerent de la Fundació MARQ, José Alberto Cortés, ha presentat aquest matí tots els detalls d’aquesta jornada, que coincidirà amb la celebració del Dia Mundial del Donant de Sang i que començarà a les 09:30 hores i durarà fins a les 21 : 00 hores per facilitar un ampli marge d’horari a aquells que desitgin col·laborar.

L’acte ha comptat també amb la intervenció de l’alcalde en funcions d’Alacant, Luis Barcala, de la sotsdirectora d’Infermeria del Centre de Transfusions de la Comunitat Valenciana, María Teresa Garro, i de la delegada provincial d’ASISA, Paula Giménez. Tots han aprofitat la seva intervenció per animar la ciutadania a sumar-se a aquesta marató, «en què es tornarà a posar de manifest que Alacant és una ciutat solidària que aposta per la vida».

«Com no podia ser d’altra manera, el MARQ se suma un cop més a aquesta extraordinària cita amb l’objectiu de crear una cultura d’hemodonació altruista, contínua i periòdica que ens permeti ajudar a salvar vides», ha assenyalat José Alberto Cortés.

Igual que l’any anterior, s’ha posat en marxa el hashtag #PracticaElDoning per fer més atractiva i dinàmica aquesta iniciativa, sobretot entre els més joves que són la garantia del futur. A la província d’Alacant són necessàries 250 donacions al dia per cobrir i atendre les demandes dels hospitals.

«La donació és un acte voluntari i de caràcter altruista que no porta més de 20 o 30 minuts i ofereix tota una vida a la persona que rep aquesta transfusió», ha explicat la sotsdirectora d’Infermeria del Centre de Transfusions de la Comunitat Valenciana, que va ha afegit que «la sang no es pot fabricar i no té substitut. Per això, l’única manera d’obtenir-la és mitjançant la donació «.

En l’edició anterior, es van registrar un total 473 donants, dels quals, 81 van ser debutants.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: