El jardí de la plaça de Manuel Granero, al barri de Russafa, s’obrirà en un mes

Les obres de la remodelació integral del jardí de la plaça Manuel Granero, al barri de Russafa, conclouran en un mes. Seguidament, l’Ajuntament reobrirà este espai, amb la seua l’essència, plenament renovat, i més accessible”. Ho ha anunciat el vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, en acostar-se a la zona, acompanyat de la presidenta de la Federació de Veïns i Veïnes de València, Mª José Broseta i membres de la Plataforma per Russafa, Gent de Russafa, grup d’Scouts Nou Foc i l’AMPA del CEIP Balmes.

Durant esta visita, realitzada amb els redactors del projecte, la direcció d’obra i l’empresa constructora a més de tècnics del Servici de Jardinaria Sostenible i les entitats del barri, el regidor ha comprovat l’evolució dels treballs desenvolupats sobre una superfície de 7.445 m² i amb un pressupost de 464.400 euros. “La intervenció respon a una demanda ciutadana manifestada en un dels processos de participació ciutadana impulsats per l’Ajuntament durant el mandat anterior, i ha sigut consensuada amb el veïnat de la zona que fins que es va obrir el Parc Central no disposava d’un altre espai verd gran pròxim”, ha recordat.

Sergi Campillo ha explicat que, amb esta actuació, “l’Ajuntament ha renovat una les zones enjardinades més emblemàtiques de la ciutat amb propostes, sorgides de la mediació i el diàleg del govern municipal amb les entitats veïnals, que permetran, entre altres millores, l’eliminació de les barreres arquitectòniques i la creació d’una zona d’interacció intergeneracional”. En parlar d’accessibilitat, el vicealcalde ha detallat que “les obres han permés eliminar elements que presenten signes de degradació després de dècades d’ús com, per exemple, la font central”.

Segons el projecte d’obra executat per la Companyia Levantina d’Edificació i Obres Públiques, S.A. (Cleop), també s’ha fet un tractament perimetral del jardí, mitjançant jardineres elevades i bardisses per definir clarament l’espai verd de la vorera d’entorn, i s’ha conservat la zona d’arbres “perquè estos es troben en molt bon estat i donen bona ombra”, ha indicat Sergi Campillo, qui també ha ressaltat que, en general, s’ha mantingut l’arbrat existent, afegint-ne alguns elements puntuals i s’ha recuperat l’estrat arbustiu i d’entapissant que s’havia perdut al parc”.

“En general, amb esta intervenció- ha conclòs el vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana- l’Ajuntament millora les condicions i la mobilitat d’este espai així com la seua connectivitat amb la resta de la xarxa d’infraestructura verda de la ciutat”.

Informació i Foto: Ajuntament de Valencia

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: