El Ivace publica l’ampliació en 4 milions d’euros de les ajudes per a l’adquisició de vehicles elèctrics

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) ha publicat l’ampliació en 4 milions d’euros de l’pressupost de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace), de el programa d’ajudes per a l’adquisició de vehicles sostenibles, que estarà vigent fins al proper 28 de juliol de 2021.

La Conselleria d’Economia Sostenible, sectors productius, Comerç i Treball, a través d’Ivace Energia, gestiona aquests ajuts, que s’emmarquen en el programa Moves II de el Ministeri de Transició Ecològica, l’objectiu és incentivar la compra de vehicles que utilitzen energies alternatives a les convencionals, especialment els elèctrics, per disminuir les emissions de gasos contaminants i millorar la qualitat de l’aire.

D’aquesta quantitat que s’amplia, es destinaran 800.000 euros a l’adquisició de camions que puguin utilitzar combustibles fòssils alternatius, homologats com glp / autogàs, gas natural comprimit, gas natural liquat oo bifuel gasolina-gas, i els 3.200.000 euros restants es destinaran a l’adquisició de vehicles elèctrics.

El Ivace va sol·licitar l’ampliació de l’pressupost, després d’esgotar el consignat inicialment a la Comunitat Valenciana, que ascendia a 4,76 milions d’euros. Aquests ajuts, que van entrar en vigor el passat mes d’agost, contribueixen a avançar en la diversificació de les fonts energètiques en el transport, amb la consegüent reducció de la dependència dels productes petrolífers.

Segons ha explicat de la directora general de l’Ivace, Júlia Company, el sector transport “és el de més consum energètic de la Comunitat Valenciana i pràcticament la totalitat d’aquest consum prové de l’petroli, per la qual cosa és fonamental dur a terme polítiques actives per fomentar un tipus de mobilitat més sostenible “.

A través d’aquest programa es subvenciona l’adquisició directa o per mitjà d’operacions de finançament per lísing financer o arrendament per rènting (també anomenat lísing operatiu) de vehicles nous d’energies alternatives.

Per accedir als ajuts, aquelles persones, empreses i entitats interessades s’han de posar en contacte amb algun dels concessionaris o punts de venda adherits a el programa; aquests seran els que tramitaran telemàticament les ajudes. A través de la pàgina moves.ivace.es es pot accedir a tota la informació relativa a l programa Moves II.

Ajudes per a particulars, empreses i entitats

Poden beneficiar-se de les ajudes tant particulars com les entitats i les empreses de la Comunitat i la quantia dels ajuts varia en funció de l’tipus de vehicle adquirit, de sol·licitant i de si hi ha desballestament de el vehicle antic. Quant a la tipologia de vehicles, són subvencionables els turismes, autobusos, camions, furgonetes, motocicletes i quadricicles.

Així, per als turismes adquirits per particulars, autònoms i entitats ajuts ascendeixen a 5.500 euros per a vehicles elèctrics purs i 2.600 euros per a híbrids endollables. En el cas de les pimes, aquests ajuts oscil·len entre 2.300 per híbrids endollables i 4.000 euros per als elèctrics purs.

Els ajuts per a l’adquisició de motocicletes elèctriques pures és de 750 euros tant per a pimes, particulars i entitats i de 700 euros per a les grans empreses. Per furgonetes i camions les ajudes van des de 4.000 a 15.000 euros.

Per Company, el foment de la mobilitat urbana sostenible “passa per donar prioritat als modes de transport més nets i eficients i és indispensable impulsar la renovació de parc de vehicles que utilitza combustibles fòssils cap a aquells que estan propulsats amb energies alternatives, en particular els vehicles elèctrics “.

Segons la seva opinió, aquest tipus de vehicles “encara tenen dificultats per imposar-se al mercat pel que fa als vehicles de tecnologies convencionals i cal incorporar ajudes que animin a l’adquisició d’aquest tipus de vehicles”.

Informació i Foto. Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: