Més notíciesMunicipis

El Ivace impulsa la mobilitat elèctrica amb ajudes als ajuntaments de fins al 80% a les estacions de recàrrega

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) ha publicat la convocatòria d’ajudes per a la instal·lació de punts de recàrrega d’ús públic per a vehicles elèctrics, dirigida als ajuntaments de la Comunitat, i dotada amb un pressupost de 850.000 euros.

Així doncs, la Conselleria d’Economia Sostenible, sectors productius, Comerç i Treball, a través d’Ivace Energia, concedirà ajudes econòmiques de fins al 80% de el cost de el projecte. El termini per presentar les iniciatives s’obrirà demà i finalitzarà el proper 23 de març.

Els projectes que poden presentar són de dos tipus; les estacions de recàrrega ràpida d’accés públic amb una potència elèctrica de 50 kW (DC) i de 44 kW (AC) i les estacions d’accés públic de recàrrega semi ràpida (amb una potència elèctrica disponible superior als 20 kW en corrent continu o altern ).

Segons les estimacions de Ivace Energia, l’estalvi econòmic anual elèctric respecte a un vehicle que utilitza combustible convencional està al voltant de l’60%. Així doncs, amb 2,5 euros, un vehicle elèctric recorre 100 km, i si la recàrrega es realitza en horari nocturn es redueix a un euro. Recórrer aquesta mateixa distància amb gasoil suposa un cost econòmic de 5,5 euros aproximadament.

Més de 1.000 punts de recàrrega d’ús públic

La Comunitat Valenciana compta actualment amb un total de 1.020 punts de recàrrega per a vehicles elèctrics d’ús públic, segons les últimes dades de Ivace Energia. Aquesta xifra suposa més del doble de l’objectiu marcat en el Pla de Mobilitat Elèctrica per al 2020.

D’aquests punts de recàrrega públics, un total de 182 són ràpids i els 838 restants són semi ràpids. Cal destacar que els punts de recàrrega ràpida triguen al voltant de 20 minuts en realitzar una recàrrega de el 80% i els punts anomenats semi ràpids, necessiten al voltant de 1,5 hores per a la recàrrega.

Quant a la seva distribució per províncies, a València hi ha 500 punts dels quals 397 són semi ràpids i 103 són ràpids. A la província Alacant s’ubiquen 406 punts; 338 semi ràpids i 68 ràpids. Finalment Castelló compta amb 114 punts dels quals 103 corresponen a punts de recàrrega semi ràpids i els 11 restants a punts ràpids.

Cal destacar que el transport és el major consumidor d’energia a la Comunitat Valenciana. Concentra el 40% de tota l’energia que es consumeix al nostre territori, amb l’agreujant que, en la seva gran majoria utilitza com a font d’energia els derivats de l’petroli, causants de la majoria dels gasos contaminants.

Per això, es pretén facilitar la transició a un nou tipus de mobilitat més sostenible en què adquireixin protagonisme les formes de transport no dependents dels derivats de l’petroli.

Cal destacar que els punts de recàrrega ràpida triguen 20 minuts en una recàrrega de l’80%, els punts anomenats Semir àpids, necessiten al voltant de 1,5 hores per a la recàrrega.

Objectius de el Pla d’Impuls de l’Vehicle Elèctric

Aquests ajuts s’emmarquen dins de les accions previstes en el Pla d’Impuls de l’Vehicle Elèctric i Desplegament de la Infraestructura de Recàrrega elaborat per Ivace Energia.

El Pla estableix per a 2030 una quota de mercat de el vehicle elèctric de l’25% de l’total de vehicles venuts al nostre territori. Al costat de l’objectiu d’implantació de el vehicle elèctric, el Pla d’Impuls de l’Vehicle Elèctric recull també els objectius en matèria de la infraestructura de desplegament de recàrrega.

Així es contempla aconseguir per 2030 un total de 270 punts de recàrrega ràpida (30 minuts de temps necessari per a la recàrrega de l’80%) i 2.100 punts de recàrrega semi rrápida (entre una i dues hores per a la recàrrega de l’100%). La consecució d’aquests objectius porta associada una important disminució de les emissions d’efecte hivernacle, que el Pla situa en 622.000 tones de CO2.

Pel que fa als punts de càrrega semi ràpida previstos, s’instal·laran en els principals nuclis urbans distribuïts segons factors socioeconòmics, posant l’accent en els centres de sector terciari tractors de mobilitat, com centres comercials, centres esportius, etc. i punts vertebradors.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Descobriu-ne més des de Notícies Dígitals

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint