El IV Escala a Castelló serà del 8 al 12 d’octubre en una edició que incorpora els ODS

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha presentat aquest dijous en la Fira Internacional de Turisme (Fitur) la que serà la IV edició d’Escala a Castelló, l’esdeveniment mariner que s’ha consolidat com el major atractiu turístic a nivell nacional i internacional de Castelló. Marco ha anunciat que la quarta edició està prevista del 8 al 12 d’octubre, si les condicions epidemiològiques ho permeten, i que serà una cita adaptada a la situació sanitària del moment i que incorporarà la visió dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). L’alcaldessa ha presentat aquesta nova edició en la plaça central de Fitur al costat del secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, i el president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Rafa Simó.

“Estem preparant-ho tot perquè a l’octubre d’enguany els visitants puguen tornar a gaudir d’aquest esdeveniment, continuarem sent molt respectuosos amb les mesures preventives, per la qual cosa serà una cita semblant a la qual celebrem en 2020 i que va portar 13.000 visites a les embarcacions històriques”, ha explicat Marco. L’alcaldessa ha destacat en Fitur que enguany Escala a Castelló estarà alineat amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). “És una cita que incorpora l’objectiu 14 de conservació i utilització sostenible dels oceans, les mars i els recursos marins”, ha destacat. A més, enguany s’incorporarà a escala a Castelló un cicle de conferències sobre literatura marinera i d’aventures.

“Continuem ancorant aquest esdeveniment mariner a Castelló, un esdeveniment pel qual la ciutat s’ha obert a la mar i que ja és una marca pròpia que ens impulsa com a destinació turística, Escala a Castelló continua consolidant-se i mirant cap a 2022 per a quan esperem celebrar el 500 aniversari de la primera volta al món”, ha manifestat.

Marco ha destacat l’esforç realitzat l’any passat per a celebrar una edició adaptada a les mesures de prevenció davant la covid-19 i ha agraït el suport de Turisme Comunitat Valenciana i de PortCastelló per a poder desenvolupar-ho amb la major seguretat possible. “Vam fer possible en 2020 una escala ajustada a les limitacions sanitàries necessàries per a plantar cara al virus i podem dir amb orgull que Castelló ja s’ha guanyat un nom i ja té i ja té gran prestigi en el calendari de les cites anuals dels esdeveniments dedicats a la mar”, ha assenyalat.

L’alcaldessa ha agraït el suport a escala Castelló del secretari autonòmic de Turisme i del president de PortCastelló i ha avançat que en 2022 esperen celebrar un Escala en la qual preveu superar tots els rècords. “Farem realitat l’edició que teníem preparada per a 2020 i que no vam poder dur a terme per la covid-19, però amb moltes més activitats”, ha afirmat.

 

 

 

Informació i Foto: Ajuntament de Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: