El IIS La Fe rep 2.200.231 euros de l’Institut de Salut Carlos III per finançar projectes de recerca

L’Institut de Salut Carlos III (ISCIII), principal organisme públic d’investigació (OPI) nacional, ha seleccionat 19 projectes de l’Institut d’Investigació Sanitària La Fe (IIS La Fe) dins el marc d’Ajudes Estratègiques en Salut 2018. A aquests 19 projectes cal sumar un Desenvolupament Tecnològic en Salut i un ajut dins de l’acció complementària de programació conjunta internacional. En total, la subvenció de l’ISCIII ascendeix a 2.200.231 euros.

Aquests 19 projectes suposen més del 35% del total de projectes d’investigació que l’Institut de Salut Carlos III subvenciona a la Comunitat Valenciana en el marc de les Ajudes Estratègiques de Salut 2018 (AES). Un percentatge que situa l’IIS La Fe al capdavant de les fundacions i centres d’investigació sanitària autonòmics en captació de fons estatals i el consolida com com a centre d’investigació biomèdica de referència a la Comunitat Valenciana.

Recerca translacional i d’excel·lència

Aquest import econòmic es destinarà, entre altres temes, a la investigació en desenvolupament de nanoteràpies antiinflamatòries en retinosi pigmentària, a l’estudi de la diversitat de la microbiota intestinal i cutània i la seva influència en la resposta inflamatòria de malaltia d’empelt contra hoste o la identificació primerenca de alterciones genètiques pronòstiques i accionables a biòpsia líquida en pacients pediàtrics amb tumors sòlids.

També destaquen els projectes que es duran a terme sobre l’impacte de la telemonitorització en el maneig de la malaltia infamatoria intestinal, les variacions epigenómicas dels trastorns del neurodesenvolupament o el paper del viroma com a biomarcador no invasiu en el trasplantament hepàtic, entre d’altres.

Promoció de la carrera investigadora

A més dels projectes de recerca, 7 investigadors i investigadores de l’IIS La Fe accediran a contractes subvencionats per l’ISCIII. Un d’ells s’emmarca en el programa José María d’Arana, l’objectiu és intensificar la tasca investigadora de personal que simultaniegi l’activitat investigadora amb l’assistencial. La resta corresponen a les convocatòries de contractes Miguel Servet I i II i Sara Borrell.

 

 

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: