El I Concurs de la Ruta d’Art Urbà del Valencia CF obre el termini per als artistes

El 28 de juny passat, la Fundació VCF i la Diputació de València, a través de Turisme València, van anunciar el I Concurs de la Ruta d’Art Urbà del València CF.

La seva finalitat és la creació de diversos murals artístics a l’aire lliure per donar a conèixer la història, les llegendes i els valors del València CF, així com els diferents municipis de la província de València, fomentant el turisme de la zona i amb això la seva activitat cultural i comercial.

Així, el I Concurs començava amb la convocatòria destinada als municipis que volguessin acollir les tres obres guanyadores; i, després de la presentació de candidatures per part dels ajuntaments, els municipis elegits han estat Riba-roja del Túria, Sueca i Cullera.

Riba-roja del Túria (Camp de Túria), municipi on va viure des de petit Roberto Gil. Sueca (Ribera Baixa), localitat natal de Puchades, Sendra, Mañó, els germans Ibáñez i Estruch. Cullera (Ribera Baixa), localitat amb nombrosos aficionats blanquinegros.

El següent pas, que arrenca aquest divendres, 15 de juliol, és la presentació de les bases per als artistes que es vulguin presentar al I Concurs de la Ruta d’Art Urbà del València CF: BASES.

El termini d’admissió, que comença aquest dia 15, es tancarà a les 23.59h del diumenge 21 d’agost. Tot seguit, s’obrirà un termini de tres dies per a l’esmena de documentació requerida per la Fundació VCF, i tots els terminis quedaran tancats definitivament el dijous 25 d’agost a les 23.59h. Correu de contacte: ruta-art-urba@valenciacf.es

L’objecte d’aquestes bases és regular l’organització, la presentació i la designació d’artistes participants en la I edició de la Ruta d’Art Urbà del València CF. Els artistes seleccionats s’encarregaran de la realització dels tres murals que es faran en aquesta primera edició.

En aquesta primera edició la temàtica de les obres artístiques ha d’estar relacionada amb el centenari del Camp de Mestalla, estadi del València CF des del 20 de maig de 1923. D’aquesta manera, aquesta temàtica s’adaptarà als espais/ubicacions designats pels municipis seleccionats, valorant l’adaptació de la dita temàtica a les peculiaritats de cadascuna de les poblacions presentades i la relació d’aquestes amb el València CF.

El dia 26 de juliol es farà una reunió amb els artistes interessats, per aprofundir en les bases i resoldre dubtes. Serà el 26 de juliol a les 11h, presencial a la seu de la Fundació VCF o online, per a aquells que no es puguin desplaçar al lloc de la reunió. Es prega a tots els artistes interessats en aquesta reunió presentin la seva sol·licitud abans del 24 de juliol, seguint el model annex a les bases, indicant si voldran assistir-hi de manera presencial o virtual.

L’aportació econòmica als tres projectes guanyadors serà de 4.000 € bruts per mural, amb les retencions acord a la legislació vigent, que se’ls lliurarà als artistes un cop estigui finalitzada l’obra.

Els tres projectes seleccionats en segona posició rebran, per part de la Fundació, una aportació econòmica de 500€ bruts i tots tres en tercera posició, 300€ bruts.

Aquesta acció contribuirà a promocionar i difondre l’obra dels artistes urbans que participin al projecte, oferint una experiència que es pugui gaudir durant tot l’any.

Els guanyadors dels tres murals seleccionats amb el primer premi es comprometen a la realització daquests en el termini de temps establert a la seva memòria dactuació, quedant finalitzats abans de 16 doctubre de 2022.

En definitiva, el València CF serà l’element vertebrador d’aquesta ruta, tant del sentiment blanquinegre com de l’arrelament de pertinença a la nostra terra valenciana, reforçant el seu atractiu com a potència turística de primer nivell.

El València CF ha estat i és un referent turístic tant a nivell local com internacional, amb el paper imprescindible tant dels futbolistes valencians de naixement com dels jugadors valencians d‟adopció.

Informació i Foto: Valencia CF

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: