El grup Compromis a la Diputació de Castelló mostra la seua sorpresa al vot negatiu de Partit Popular a la proposta d’acord per defensar legalment els pobles contra les megaplantes

El Grup de Compromís a la Diputació mostra la seua sorpresa pel vot negatiu del Partit Popular a la proposta presentada per la coalició en defensa de la ubicació racional de les energies renovables en la qual exigeix a la Diputació que done suport jurídic i legal a la multitud de municipis de l’interior de Castelló afectats per megaprojectes fotovoltaics o línies de molt alta tensió.

“Ens decep profundament el vot del PP, especialment després d’haver-se reunit amb els pobles afectats pels macroprojectes i ens sorprèn, ja que van anunciar mesures similars a les que nosaltres plantegem a la proposta d’acord presentada hui al Ple”. El Grup ha criticat que “aquest vot en contra només obeeix a interés partidista”. “Divendres, el líder autonòmic del PP, el senyor Mazón, va fer manifestacions apel·lant a accelerar la implantació de les megaplantes. Bàsicament, donant barra lliure a les elèctriques”, ha assenyalat Guardiola. És per això que, segons el portaveu, “quan podien triar entre complir la seua paraula i en els pobles, o del contrari, fer cas al cap autonòmic del vostre partit, han preferit fer cas a les ordres partidistes i abandonar els pobles”.

Des de Compromís, han defensat que la corporació ha d’estar al costat dels pobles. “Perquè són els pobles xicotets, principalment el de les zones més despoblades, els que estan patint este procés especulatiu”. Per això, Guardiola ha anunciat que “presentarem una altra iniciativa per tal que la Diputació li exigisca al Consell presentar recursos contra els projectes que tenen informes contraris d’alguna de les conselleries”. “Donarem així més suport als pobles, i continuarem la senda que van encetar diversos departaments del Botànic”, ha explicat.

Informació i Foto: Compromis Comarques Nord

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: