El GPP presenta una iniciativa per estudiar l’eliminació de l’impost especial sobre hidrocarburs

El portaveu d’Indústria del GPP, Felipe Carrasco, ha anunciat que “el GPP ha presentat una PNL de suport al sector ceràmic i en què es reclama l’eliminació de l’impost d’hidrocarburs”.

El portaveu d’Indústria del GPP ha instat Puig i Sánchez a prendre “mesures de manera urgents per intentar salvar un sector que és fonamental per a l’economia i la creació d’ocupació a la Comunitat Valenciana”.

En aquest sentit, ha lamentat que “ni PSPV ni Compromís han volgut aprovar aquestes mesures al Congrés dels Diputats, tal com va defensar la diputada popular valenciana, Belén Hoyo” i ha instat Puig que “abandoni les bones paraules i les promeses i es posi de debò a treballar per salvar els nostres sectors productius d’aquesta greu crisi”.

Carrasco ha assegurat que “les conseqüències derivades de tots els factors exposats que estan contribuint a l’alça dels costos al gas estan afectant molt negativament els sectors econòmics que tenen una forta dependència de l’energia, la qual cosa està provocant un alentiment de les inversions i de la contractació laboral en general”.

“El risc de tancament d’empreses és real i fins i tot pot afectar la supervivència de clústers referents a l’economia espanyola, com és el cas del clúster de la ceràmica. Aquesta indústria genera al nostre país més de 16.000 llocs de treball distribuïts en 123 empreses de rajoles i paviments ceràmics, el 94% de les quals són a la província de Castelló”, ha assegurat.

El diputat popular ha denunciat que “no ens trobem davant d’una crisi de demanda, sinó de costos. L’energia és un cost decisiu en l’estructura productiva d’aquest sector, ja que els seus forns s’alimenten amb gas i, ara com ara, no hi ha cap altra alternativa viable”.

Així, Carrasco ha matisat que “és fonamental que es redueixi el cost de la factura del gas natural mitjançant la disminució dels peatges, cosa que reduiria de forma immediata els costos del gas natural per a la indústria i harmonitzaria el diferencial de preus amb la resta dels països europeus, així com reduir l’IVA del 21% al 10%”.

Informació i Foto: PP Comunitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: