El govern municipal de Borriana aprova la contractació de les obres de remodelació de l´avinguda Mediterrània

La Junta de Govern Local de Borriana ha aprovat l’expedient de contractació i el plec de clàusules administratives per a l’adjudicació del contracte d’obres de la remodelació del vial de l’avinguda Mediterrània al tram que va des del port fins al carrer Joan Carles I, segons ha anunciat l?alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont.

Amb un pressupost de més de 2 milions d’euros, el projecte té com a fi la reordenació del vial amb la construcció d’un carril ciclopeatonal el traçat del qual discorrerà al costat del mar, i també la col·locació de noves canonades d’aigua potable i la instal·lació de noves canalitzacions i bombaments per a l’evacuació d’aigües residuals i pluvials, així com la repavimentació del vial i el recobriment de les voreres.

Una actuació que, segons el parer de l’alcaldessa, “millorarà considerablement els serveis de la zona i suposaran un alleugeriment de cara a les pluges i possibles inundacions, amb l’augment del sistema de drenatge i la capacitat de recollida d’aigua pluvial. intentar mitigar les inundacions provocades per les fortes pluges”.

Així mateix, ha indicat que la proposta actual d’obres afegeix més d’un milió d’euros respecte als avantprojectes anteriors del 2017, precisament per millorar la xarxa de sanejament i pluvials, els bombaments, als quals s’afegeix un altre bombament, la il·luminació i aprofita per pavimentar tota l´avinguda Mediterrània.

El termini de les actuacions del projecte es preveu executar en 10 mesos des de la signatura de l’Acta de Comprovació de Replanteig i, un cop completat, “permetrà tancar l’anell ciclopeatonal de la salut entre la ciutat i la zona marítima”, ha manifestat Safont.

El contracte sadjudicarà pel procediment obert simplificat, amb tramitació ordinària i licitació electrònica dacord amb el projecte redactat per lenginyer de camins municipal amb lassistència tècnica dEnginyeria Melcar SL, amb un pressupost base de licitació de 2.271.266 euros, que incorpora els corresponents estudis de Gestió de Residus, Geològico-Geotècnic i Bàsic de Seguretat i Salut.

La primera fase de les obres abastarà el tram entre la carretera del Port i el carrer Joan Carles I, tram on no hi ha afecció amb la zona del Domini Públic Marítim Terrestre, mentre que el segon tram, ha aclarit l’alcaldessa, “no es podrà fer fins que no es tinguin tots els permisos de Costes”.

Per part seva, el regidor d’Urbanisme i Sostenibilitat Mediambiental, Bruno Arnandis, ha ressaltat que la construcció d’aquest carril bici suposarà “amplis beneficis quant a mobilitat i seguretat ciutadana, i evitarem la demora en l’execució de les obres a la zona on caldria autorització o concessió de Costes”, ha afegit.

Amb aquestes obres, ha manifestat, “tractem de minimitzar les interferències entre els ciclistes, vianants i vehicles, creant una nova zona de vianants al costat del carril bici i delimitant les zones d´aparcaments”. D’aquesta manera, Burriana gaudirà d’una nova secció viària amb una vorera de 4 metres d’amplada a la qual s’adossa una línia d’aparcaments de 2,2 metres d’amplada.

La calçada amb 2 carrils de circulació, de 3,25 metres cadascun, separarà lespai reservat per a vianants i bicicletes. El projecte contempla la col·locació d’una canonada d’impulsió d’aigua potable de polietilè que substituirà l’actual fibrociment. També contempla noves canalitzacions i bombaments per a l’evacuació d’aigües residuals i pluvials que suposaran una millora de cara a les pluges i les possibles inundacions. A més, es col·locaran bancs, papereres, nou enllumenat i s’està estudiant l’emplaçament d’arbres després de la petició dels veïns i veïnes.

Informació i Foto: Ajuntament de Borriana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: