El Govern central ratifica el Pla de Territorial de Sostenibilitat Turística a Destinació de la Comunitat Valenciana 2021

El Govern central ha ratificat el Pla de Territorial de Sostenibilitat Turística a Destinació de la Comunitat Valenciana 2021, amb un finançament de 49,85 milions d’euros procedents de Fons Next Generation EU.

Així ho ha comunicat la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, a la Conferència Sectorial de Turisme, on ha participat el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer.

El Pla Territorial de Sostenibilitat Turística a Destinació de la Comunitat Valenciana ratificat comprèn onze plans de Sostenibilitat Turística a Destinació (Alcalà de Xivert-Alcossebre, Alcoi, Benissa, Bocairent, Cullera, Dénia, Finestrat, Oropesa del Mar, Terra Bobal, Torrevella i València) ), i les Accions de Cohesió de Destinació (ACD), que comprèn vuit accions transversals a tota la Comunitat.

Colomer ha ressaltat que el Pla Territorial de Sostenibilitat Turística a Destinació de la Comunitat Valenciana s’engloba entre les actuacions de reactivació econòmica i de l’ocupació.

El seu objectiu general se centra en la millora de la sostenibilitat turística de la destinació, fonamentant-se en vuit pilars: sostenibilitat, hospitalitat, vertebració territorial, desestacionalització, segmentació de demanda, capital humà, responsabilitat i seguretat.

El Pla “té com a objectiu la cohesió territorial de tot el nostre territori, facilitant eines per transformar els destins dotant-los d’una major capacitat per superar problemes, mitjançant la modernització del teixit productiu, l’impuls a la descarbonització, el respecte al medi ambient, el foment de la digitalització i la millora de les estructures i recursos”, ha assenyalat Colomer.

Distribució del pressupost

Els 49,85 milions d’euros de pressupost per al Pla territorial es distribuiran entre els 11 plans de sostenibilitat turística en destinació extraordinàries i l’ACD Comunitat Valenciana.

En concret, el Pla de Sostenibilitat Turística a Destino Alcalà de Xivert-Alcossebre comptarà amb 3 milions d’euros de pressupost; el d’Alcoi també 3 milions; el de Benissa amb 2.452.101 euros; Bocairent amb 1.499.955,60 euros; el PSTD Cullera amb 2.999.375 euros; el de Dénia, amb 3 milions d’euros; Finestrat, 3 milions d’euros; Oropesa del Mar amb 2.999.174,40 euros; el TSTD Tierra Bobal tindrà 1,5 milions d’euros; Torrevella 3 milions d’euros i València 7,5 milions.

A més, es destinaran 15.899.393 euros a les Accions de Cohesió de Destinació (ACD), que contenen vuit 8 accions transversals a tota la Comunitat Valenciana.

Plans de Sostenibilitat Turística Ordinaris

Cal assenyalar que l’Estratègia de Sostenibilitat Turística a Destino es divideix en un programa de plans ordinaris i una altra convocatòria extraordinària on s’inclouen els onze plans de Sostenibilitat Turística de la Comunitat Valenciana, a més de les ACD que ha ratificat avui el Ministeri.

El programa ordinari engloba els plans de Sostenibilitat Turística a Destino, on la Comunitat Valenciana ja compta amb quatre plans aprovats (Benidorm, Gandia, Peníscola i Altea).

El responsable de Turisme ha recordat que el primer dels municipis de la Comunitat Valenciana a entrar va ser Benidorm, amb Gandia, i aquest any han estat seleccionats Peníscola i Altea.

Línies d’ajuts del Ministeri

En aquesta trobada de coordinació entre l’Estat i les administracions autonòmiques en matèria turística també s’ha presentat l’Estratègia Experiencias Turismo España, una línia d’ajuts de concurrència competitiva del Ministeri per impulsar productes i experiències turístiques.

Colomer ha destacat que “es tracta d’una línia d’ajudes necessària per als productes turístics de la Comunitat Valenciana”, però ha manifestat la seua “disconformitat, ja que perjudica iniciatives que es desenvolupen a la Comunitat Valenciana, que no podran veure’s beneficiades per estes ajudes”, segons la seva opinió.

La Conferència Sectorial de Turisme també ha aprovat les bases comunes per a la convocatòria dajuts en matèria deficiència energètica i economia circular.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: