El Gil-Albert encara l’últim trimestre del l’any amb noves propostes com el cicle ‘Mestissatges’ i l’homenatge a el 120 aniversari de la Casa Bardín

L’Institut Alacantí Juan Gil-Albert encara l’últim trimestre del l’any amb un ampli programa d’activitats que combina noves propostes culturals com el cicle de conferències ‘Mestissatges’, que arrencarà al novembre, amb altres ja en curs com ‘Alacant en femení: dones d’ahir i d’avui ‘o’ Descobreix-los – Descobreix ‘.

La vicepresidenta primera i diputada de Cultura, Julia Parra, i la directora cultural de l’IAC, Pilar Tébar, han donat a conèixer aquest matí les diferents iniciatives que es duran a terme en els propers mesos, entre les quals destaca la xerrada-col·loqui organitzada amb motiu de l’120 aniversari de la Casa Bardín que tindrà lloc aquest dijous 14 d’octubre a les 19:30 hores a la seu de l’institut. La sessió comptarà amb la intervenció dels arquitectes Joaquim Maseres i Rafael Pérez, els qui van participar en el projecte de rehabilitació de l’edifici, i de la periodista i coneixedora de la història de la família Bardín Sol Giménez.

“Hem dissenyat un calendari dinàmic i molt fidel a l’esperit propi de l’Gil-Albert, amb temes d’interès general per a la ciutadania, de consciència i compromís social, que fomenten l’estudi i la investigació i que posen en valor la riquesa patrimonial, artística o literària del nostre territori, una programació versàtil la fi principal és vertebrar la cultura per apropar-la a totes les comarques de la província “, ha destacat la vicepresidenta.

També en els propers dies se celebraran les I Jornades ComunicALC, en què professionals i experts en la matèria analitzaran els nous formats de comunicació cultural sorgits amb l’avanç de la digitalització. Les sessions, que inclouen una ponència i una taula de debat, es desenvoluparan el 15 i el 22 d’octubre al Museu d’Art Contemporani d’Alacant, de 17:00 a 20:00 hores.

Especialment rellevant és també el nou cicle ‘Mestissatges-Mestissatges’ que arrencarà al novembre amb objectiu de donar visibilitat a la feina ia l’obra dels artistes de la província, o el de ‘Alacant en femení: dones d’ahir i d’avui’ amb el que, des del passat mes de juliol, es posa en valor la trajectòria de dones que destaquen o han destacat en diferents àmbits de la cultura com l’art, la literatura, la ciència, l’esport, la política o la gastronomia, reivindicant així la seva important paper en la societat.

A més d’impulsar noves propostes, en els últims mesos, l’IAC ha dut a terme importants accions com l’enviament de lots de llibres a les 99 biblioteques públiques del territori -s’han enviat un total de 1683 exemplars, 17 títols publicats per l’institut entre 2029 i 2020-, la recuperació de l’agenda mensual a la pàgina web per oferir a l’ciutadà informació general de les activitats, o la signatura de convenis de col·laboració amb altres institucions o centres educatius que contribueixen a l’obertura de l’Gil-Albert a altres àmbits socials.

“També hem obert canals de difusió en WhatsApp i Telegram, a més de continuar amb l’enviament de la newsletter que ja existia. Tot amb la finalitat d’apropar-nos a la ciutadania i recuperar-la “, ha explicat Pilar Tébar, qui ha afegit que, així mateix, si el públic no pot assistir de forma presencial a un esdeveniment,” nosaltres li portem els continguts a través de les xarxes socials a el lloc en què estigui “.

En aquest sentit, la vicepresidenta ha destacat la progressiva recuperació de les sessions presencials, motivada per la millora de la situació sanitària, així com l’esforç que ha realitzat l’Institut Juan Gil-Albert per retransmetre les seves propostes via streaming.

“A partir d’aquesta setmana iniciem un període amb menys limitacions relacionades amb la COVID que ens permetrà dur a terme actes de més abast. No obstant això, continuarem amb la difusió digital de les activitats per a acostar-les a aquelles persones que prefereixin seguir-les de forma telemàtica, tractant així d’adaptar-nos a un públic més jove i trencar la barrera de la distància “, ha conclòs Julia Parra.

Informació i Foto: Diputació d’Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: