El festival Sagunt a Escena presenta dins de la seua programació dos espectacles de teatre de carrer i de sala

El festival Sagunt a Escena presenta aquest dimecres 14 d’agost, dos espectacles a les 20.00 hores. A la Pujada al Castell, oferirà un espectacle gratuït i per a tots els públics, ‘Silencis’, de la ballarina Claire Ducreux, que va obtindre el premi al millor espectacle de carrer en el Festival Internacional de Teatre i Arts de Carrer de Valladolid per la seua combinació de dansa i teatre visual.

Claire Ducreux és diplomada en dansa contemporània pel Conservatori de Lyon, i de 1992 a 1999 balla en diferents companyies a França. També crea amb Leandre Ribera dos espectacles, ‘Fragile’ i ‘Madame et Monsieur’, que obtenen diversos premis i es representarà en diversos països.

A partir de 2004, Claire Ducreux crea el primer dels tres solos de dansa-teatre ‘De paseo’, ‘Barco de Arena’ i ‘La sonrisa del náufrago’, que formen la ‘Trilogia del vagabundo’.

Centre Cultural Mario Monreal

A més, al Centre Cultural Mario Monreal, a les 20.00 hores, es representarà ‘Lazarillo el hambriento’, de la companyia Teatro de la Resistencia, basat en l’anònim espanyol del segle XVI. El text ha sigut adaptat i dirigit per Hadi Kurich, i està interpretat per ell mateix junt amb Ana Kurich.

L’obra reuneix els tres primers capítols del ‘Lazarillo de Tormes’, i se centra en la picardia provocada per la pobresa sorgida al voltant de l’opulència amb el greuge del repartiment desigual i injust de la riquesa.

Lazarillo és un ser desprotegit que deixa de ser un perdedor perquè aprén a controlar la desesperació i busca, sense caure en la vilesa, els remeis a la seua desfavorable situació.

 

 

 

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

 

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: