El festival Polirítmia conclou la sisena edició amb més de 17.500 espectadors

El festival Polirítmia, dedicat a les músiques i danses de la Mediterrània, va tancar el diumenge 9 de juliol la programació de la seua sisena edició, que ha assolit la xifra de més de 17.500 espectadors en els nou dies de programació, cosa que representa una pujada de més de mil persones respecte a l’any anterior. Després d’una intensa setmana de concerts, oferta formativa per al professorat i activitats paral·leles vinculades a la Gran Fira de València, el festival s’acomiadava amb la plaça plena i l’esperat concert de Maria del Mar Bonet, veu de referència de la cançó d’autor.

Polirítmia està organitzat per l’Institut Valencià de Cultura i el Cefire, amb la col·laboració de l’Ajuntament de València, la Diputació de València, la Universitat de València i l’Institut Ramon Llull.

Rafel Arnal, director artístic de Polirítmia, s’ha mostrat molt satisfet de la consolidació de la cita estiuenca: “La sisena edició de Polirítmia ha refermat les xifres ascendents dels darrers anys i ha sigut tot un èxit. És un festival preciós, popular i vital, que per sisé any consecutiu, sense aturada per la pandèmia, ha apropat els sons i les danses de banda i banda del Mediterrani al centre de València, amb una oferta que ha combinat novetats i transgressió amb noms consolidats que reforcen la nostra tradició musical i que han tingut una impressionant acollida de públic, tant les propostes a l’aire lliure com les del Teatre Rialto”.

“No podem fer més que agrair al públic que s’haja sumat tan massivament a les activitats i esperem que Polirítmia puga continuar oferint la seua programació diversa, multicultural i apassionada durant moltes més edicions”, ha afegit.

La proposta de flamenc electrònic dels granadins La Plazuela i el concert de Maria del Mar Bonet van ser els espectacles que van reunir més públic a la plaça de l’Ajuntament de València, amb 2.000 persones aproximadament en cadascun. La resta de concerts celebrats a la plaça, on transcorria el gruix de la programació, gratuïta i oberta al públic, van reunir una mitjana de 1.500 persones. Només un dels concerts de la programació exterior, La Maria, no va poder realitzar-se per l’oratge, i es reprogramarà pròximament.

A més, els cinc concerts celebrats al Teatre Rialto, també gratuïts, van sumar un total de 629 espectadors. En la seua majoria, el teatre acollia propostes musicals desconegudes pel gran públic, com la copla d’Álvaro Sola o la polifonia de Samaïa, de manera que cal destacar l’element de descobriment que suposaven.

La programació formativa per al professorat de Polirítmia, que va tindre lloc al Centre Cultural la Nau, amb jornades de conferències, tallers i un concert didàctic, també va tindre una excel·lent acollida, amb més de 60 persones inscrites. Durant aquesta sisena edició del festival, es va dur a terme la segona edició de la Jornada Professional d’Internacionalització de les Músiques d’Arrel, en aquest cas amb la col·laboració de la Valencian Music Office.

Una altra de les iniciatives del festival Polirítmia que s’ha reeditat en l’edició d’enguany és la residència artística, organitzada amb la col·laboració de l’Institut Ramon Llull, i que ha permés posar en contacte l’artista valenciana Tere Núñez amb espais i artistes portuguesos, com el duo Couple Coffee o el MusicBox de Lisboa.

Per últim, les activitats de cultura popular vinculades a la programació de la Gran Fira de Juliol (Cant al Ras, Sarau de la Fira, Correfoc i Muixerangues) van sumar una xifra estimada de 4.000 persones assistents als diferents punts del centre de la ciutat on es van desenvolupar.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: