El festival Ensems clausura la seua 43a edició amb més de 5.000 assistents presencials

El festival Ensems ha clausurat aquest cap de setmana la seua 43a edició amb un balanç d’assistència presencial que ha superat les 5.000 persones. Els concerts de l’Orquestra de la Comunitat Valenciana, l’Orquestra ADDA, l’Orquestra de València, la Banda Municipal de València, les actuacions de BCN Clarinet Players, Paco Varoch, Colectivo Mortero i els concerts pedagògics (en especial el concert de cloenda ‘Pleasure Island’ a Les Arts) han figurat entre els més concorreguts.

També cal destacar la ‘performance’ ‘#OccupyYourself’ d’Alberto Bernal i Frames Percussion en espais públics de les tres ciutats que van congregar més de 3.500 persones. Amb tot, el festival ha superat el 80 % d’ocupació en els diferents recintes on s’ha celebrat. Pel que fa a les emissions en ‘streaming’ dels concerts, han arribat a més de 12.000 persones.

Més de 30 activitats, entre concerts, tallers i projectes diversos, han tingut lloc a València, Castelló i Alacant entre el 7 i el 16 de maig, i del 15 al 26 de setembre, per a donar a conéixer les propostes sonores de nova creació més arriscades i avantguardistes. Cal destacar que, malgrat les condicions de pandèmia, el certamen ha comptat amb la participació de destacades formacions internacionals, com ara els ‘ensembles’ Schallfeld i Mosaik.

També destaquen els diversos tallers pedagògics que enguany han suposat una de les apostes més importants del festival, d’entre els quals destaca ‘Pleasure Island’, que ha servit per a clausurar l’edició d’enguany i combinar disciplines creatives com la dansa i la música, dins del projecte europeu ENOA (European Network Opera Academies).

Ensems és el festival més antic del seu gènere que se celebra a l’Estat espanyol i figura entre els més destacats del sud d’Europa per la seua qualitat i trajectòria. Està organitzat per Cultura de la Generalitat mitjançant l’Institut Valencià de Cultura.

Estrenes absolutes

El festival Ensems ha estrenat en 2021 encàrrecs compositius realitzats per l’Institut Valencià de Cultura a compositors de la talla de Carolina Cerezo, Nuria Núñez, Claudia Cañamero, Álvaro de la Cruz, Martina Sabariego, Enrique Sanz-Burguete, Januibe Tejera o Víctor Vallés, i ha estrenat obres d’altres compositors, com ara Juan José Eslava, David Alarcón, Pierluigi Billone, Clemens Gadenstätter, Unsuk Chin, Beat Furrer, Liza Lim, Andrés Valero-Castells, entre altres. En total, més de 30 obres han sigut estrenes absolutes o estrenes a Espanya.

El festival Ensems ja comença a treballar en els continguts de la 44a edició, que tindrà lloc del 16 al 25 de setembre de 2022.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: