El Festival dels Drets Humans del Mediterrani reflexiona sobre l’aigua, “com a recurs finit i causa de desigualtats”

La segona edició del primer Festival dels Drets Humans del Mediterrani, amb seu a València, se celebrarà del 14 al 27 de maig i girarà al voltant de l’aigua “que, a més de ser un element significatiu en els processos del canvi climàtic que estem patint, és font de conflictes socials i polítics, i causa de desigualtats”. Així ho ha explicat hui el regidor de Turisme i Internacionalització, Emiliano García, durant la presentació del cartell d’este certamen que, des de la seua primera edició, es troba vinculat al cinema i a la creació artística de temàtica social relacionada geogràfica i culturalment amb la mar Mediterrània. Este cartell, obra de la dissenyadora valenciana Sandra *Figuerola, “convida a la reflexió i incita a l’acció amb el lema: sense aigua no hi ha vida”.

En la presentació d’este document gràfic que anuncia l’edició 2022 de SOCIALMED, Festival de Drets Humans del Mediterrani, el regidor Emiliano García ha recordat que l’Ajuntament participa en esta iniciativa “que, sens dubte, és un repte que s’emmarca en la política de conscienciació de València, ciutat europea amb millor eficiència energètica”. “Si bé- ha afegit- l’aigua és molt més que un recurs, és un dret humà imprescindible, que volem reivindicar per a totes les persones”.

El regidor d’Internacionalització, que ha estat acompanyat del director d’este festival, Samuel Sebastián, i de la dissenyadora Sandra Figuerola, ha assegurat “estar convençut que este festival es convertirà, amb el pas de les edicions, en un festival de referència internacional, sobretot, pels valors que representa: diàleg entre cultures i regions, respecte mutu i reivindicació dels drets humans”. I ha manifestat “la seua satisfacció perquè amb este certamen València es consolida com a espai d’anàlisi de temes sensibles i prioritaris”. “En esta ocasió –ha concretat- reflexionarem, per exemple, sobre el luxe d’accedir a l’aigua potable, que fa que les desigualtats entre els països siguen encara majors”.

De fet, tal com ha recordat el director del festival, l’ONU calcula que en 2050, quasi 6.000 milions de persones tindran dificultats d’accés a l’aigua, “i este és un dels temes que es pot tractar arran de l’aigua, que és un recurs finit, que genera debats infinits”. Samuel Sebastián ha assegurat que “el festival es converteix a partir d’esta edició en una plataforma cada vegada més gran que s’estén tant local, a través de les noves seus repartides per la Comunitat Valenciana, com globalment, obrint finestres que permeten conéixer les vulneracions dels drets humans no sols en l’àrea mediterrània sinó a tot el món”. “A més, és un festival que com el cartell d’este any de Sandra Figuerola, convida a la participació, al fet que la ciutadania conega la situació dels drets humans en el nostre entorn i actue per a canviar la situació d’estes injustícies”, ha conclòs.

Per part seua, la dissenyadora ha explicat que “amb la frase sense aigua no hi ha vida, ha volgut incitar a l’acció i a la reflexió de les dramàtiques conseqüències en el món de la falta d’aigua amb desigualtats, pobresa, séquies o migracions”.

SOCIALMED 2022 ha triat a l’artista Sandra Figuerola com a dissenyadora del cartell en un acord amb València Capital del Disseny 2022 i l’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana.

Informació i Foto: Ajuntament de Valencia

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: