El Festival de Teatre Clàssic de l’Alcúdia-UA finalitza la onzena edició amb 2500 assistents

La Universitat d’Alacant ha presentat el balanç total d’assistents al Festival de Teatre Clàssic de l’Alcúdia-UA després de finalitzar l’onzena edició, dades que ratifiquen l’èxit de participació amb un total de 2500 assistents que han acudit a les set representacions teatrals que integraven el programa d’aquest any.

Els organitzadors del Festival detallen que aquesta dada d’assistència iguala a la participació de la passada edició, si bé el programa ofert aquest any incloïa set representacions teatrals davant de les vuit de l’any passat. A més, com a dada a destacar, cinc de les set obres s’han representat amb entrades esgotades i l’aforament complet, i dues més al 95 %. En total, en els onze anys d’existència, el Festival ha aconseguit mobilitzar 17.000 espectadors, entre les edicions presencials i l’edició en línia del 2020.

La Universitat d’Alacant va posar en marxa el Festival de Teatre Clàssic de l’Alcúdia el juliol del 2013, una iniciativa que va unir el teatre clàssic amb l’entorn arqueològic del jaciment de l’Alcúdia. La fructífera iniciativa ha complert aquest any la seva onzena edició amb una programació integrada per set representacions teatrals, tres emmarcades al Teatre de l’Ensenyament (Les Amazones, a càrrec de l’Aula de Teatre de la UA; El rei Lear, amb la Companyia de Teatre de la Universitat Miguel Hernández i Odisea Elx), i quatre més al bloc de Teatre Professional (Coriolà, a càrrec de la companyia Eva Zapico; la Companyia Ferroviària i el seu muntatge El Trueque; Els Bessons de Verb produccions, i Antígona, de la Companhia do Chapitô).

Com a novetat aquest any, la Universitat d’Alacant ha ofert, com a activitat paral·lela i complementària al programa teatral, un programa de visites temàtiques al jaciment, en horari previ a les representacions, en què donar a conèixer les restes arqueològiques més rellevants de la seva col·lecció museogràfica i les últimes novetats de la investigació que la UA desenvolupa al jaciment, de la mà de l’Institut ).

El Festival de Teatre Clàssic de l’Alcúdia-UA compta amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana, la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport; l’Institut Valencià de Cultura; la Diputació Provincial dAlacant i lAjuntament dElx.

Informació i Foto: Universitat Alacant

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: