El Festival de Famílies Orgulloses celebrarà a Almassora el seu cinqué aniversari

La regidora d’Igualtat d’Almassora, María José Tormo, ha presentat al costat de la presidenta de Castelló LGTBI, Pastora de Florencio, el V Festival de Famílies Orgulloses que, per primera vegada, arriba a Almassora després del seu pas per Castelló, el Grau i Benicàssim. La cita està programada a la platja de Pla de la Torre dissabte que ve 31 d’agost com a escenari de tolerància i normalització de la diversitat.

La cita inclou concursos, activitats infantils i familiars, concerts, poesia “i un llarg llistat que anirà ampliant-se en els pròxims dies perquè cada vegada són més els col·lectius que se sumen a aquesta festa per la inclusió”, segons De Florencio. Tal com ha indicat De Florencio, Creu Roja Joventut s’ha sumat a la programació amb l’activitat familiar “Transformem el món”, mentre que el CD Castelló i Joventut Almassora també estan convidats a la celebració per a donar suport a la diversitat en l’esport.

El festival obrirà les seues portes el dissabte 31 a les 11 hores per a donar inici a la fira d’entitats al costat de la biblioteca del mar. Les persones assistents tindran l’oportunitat de conéixer el treball que realitzen les associacions per a normalitzar la diversitat i atallar els problemes d’exclusió social que en alguns casos pateixen aquests col·lectius. La Generalitat Valenciana, la Diputació de Castelló i Patim col·laboren en aquesta cita al costat de la platja d’Almassora.

En aquest sentit, l’edil d’Igualtat ha recordat que Almassora “debuta” en la coorganització d’aquest festival que ara aconsegueix el seu cinqué aniversari després de celebrar-se en la capital i a Benicàssim en anteriors edicions. “Nosaltres també estem molt orgullosos que Almassora visibilitze la tolerància i el respecte a qualsevol model de família, com correspon al moment social que vivim”, segons Tormo.

A més de divertits concursos, el recinte albergarà un recital de poesia de Gloria Fuertes i programarà els concerts d’Encenall FTM, Alicia Ramos i Frevva a partir de les 19.30 hores. Els més xicotets tenen programació específica en horari matinal, on destaca ‘Jocs per la diversitat’ a càrrec de la Ludoneta.

 

Informació i Foto: Ajuntament d’Almassora

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: