El festival Arenal Sound compta amb un Punt Violeta per garantir un espai lliure de comportaments i agressions sexistes

La Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge és present al festival Arenal Sound, que se celebra durant aquesta setmana a Borriana, amb la instal·lació d’un Punt Violeta per garantir un espai lliure de comportaments i agressions sexistes.

Atesos per personal especialitzat, els Punts Violeta són espais de visibilització i conscienciació a la ciutadania de les situacions de violència que poden patir les dones, en concret durant la celebració de festes i també als festivals de música en què es concentra, de manera multitudinària, la gent jove.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és que els festivals siguin zones d’oci per gaudir-los en llibertat i total seguretat, comptant amb els Punts Violeta on bàsicament informen, prevenen i atenen possibles agressions sexuals, a més de difondre valors com els drets de la dona.

Tots compten amb l’assessorament i el suport dels Centres Dona 24h de la Generalitat, que ajuden les professionals que estan a peu de carrer a resoldre tots aquells dubtes o qüestions que puguin tenir.

Presència dels Punts Violeta

La instal·lació d’aquests espais s’ha previst en cinc festivals més programats durant els mesos d’estiu a la Comunitat Valenciana: FIB, Zevra, Low Festival, Medusa Sunbeach i el festival de música electrònica Òpera, amb l’objectiu de garantir unes festes lliures de conductes sexistes i l’accés al lleure segur per a tothom.

A l’Arenal Sound de Borriana el Punt Violeta està instal·lat des del dia 1 d’agost i fins al diumenge 6 d’agost. Està prevista també la instal·lació d’un Punt Violeta durant la celebració del festival Medusa Sunbeach de Cullera entre el 9 i el 13 d’agost, i al festival de música electrònica Òpera, que se celebrarà als Jardins de Vivers de València el 30 de setembre .

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: