El DOGV publica l’assignació de la línia del Fons de Cooperació Municipal per a municipis turístics

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV), ha publicat la Resolució de 24 de maig de 2023, de la Presidència de la Generalitat, d’assignació de la línia específica del Fons de Cooperació Municipal per a municipis turístics de la Comunitat Valenciana, corresponent a cada entitat beneficiària per a lexercici pressupostari 2023.

Els beneficiaris són municipis turístics declarats conforme al nou Estatut del Municipi Turístic, regulat pel decret 5/2020 de regulació de lEstatut i modificat pel Decret 203/2021 de 17 de desembre, i que ja pugen a un total de 59 entitats locals.

Aquests municipis han acreditat el compliment d’uns requisits concrets, tant quantitatius com qualitatius, referents a població turística, places d’allotjament turístic, quilòmetres de platja litoral o continental, recursos turístics i importància del turisme a l’economia local. A més, assumeixen els compromisos inclosos al Codi Ètic del Turisme Valencià, així com la seua contribució al turisme sostenible i inclusiu, amb fonament al principi d’hospitalitat.

La consideració del reconeixement de Municipi Turístic atorga el dret d’accedir a vies de finançament específiques, com ara la línia del Fons de Cooperació Municipal, per compensar l’esforç financer, motivat per l’activitat turística, tant en la prestació de serveis com en inversió en infraestructures .

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha detallat que dels 59 Municipis Turístics amb què compta la Comunitat Valenciana actualment, 17 són d’Excel·lència (28,8 %), 18 de Rellevància (30,5 %) i 24 de Singularitat (40,6%). Atenent l’àmbit territorial, “prop del 60% dels Municipis Turístics de la Comunitat són destinacions de costa i el 40% d’interior”, ha afegit.

Distribució del Fons

D’acord amb la distribució del Fons prevista per al 2023, un total de 59 municipis de la Comunitat Valenciana rebran compensació econòmica. Per províncies, 23 municipis de la província de Castelló rebran aquest fons de compensació; 20 municipis d’Alacant; i 16 municipis de la província de València.

Pel que fa al repartiment dels fons per províncies, la província d’Alacant rebrà un total de 2.300.563 euros, la província de Castelló rebrà un total de 1.165.285 euros i la província de València en rebrà 1.034.150 euros.

En concret, els municipis que més assignació reben de la província de València, són la ciutat de València amb 281.030 euros; Cullera amb 124.234 euros, Gandia amb un repartiment de 114.763 euros, Oliva amb 93.518 euros i Sagunt, que se’n beneficiarà de 92.825 euros. Per part seva, els municipis d’Alacant amb més dotació són Benidorm amb 338.318 euros, Dénia amb una assignació de 230.422 euros, la ciutat d’Alacant amb 217.760 euros, Torrevella amb 190.202, euros i Calp que rebrà un total de 187.078 euros.

Els municipis turístics de la província de Castelló amb més assignació econòmica són Peníscola amb 193.810 euros, Oropesa del Mar amb 171.996 euros, Alcalà de Xivert amb una dotació de 141.947 euros, Vinaròs amb 98.945 euros i Castelló de la Plana que en serà beneficiària de 83. .

Cal assenyalar que els imports assignats s’abonaran a cada entitat local beneficiària en un únic pagament corresponent al 100 % de l’import total, que es realitzarà amb la comprovació prèvia del compliment, per les entitats beneficiàries, de l’obligació de presentar el compte general davant la Sindicatura de Comptes de la Comunitat Valenciana en els termes establerts a la normativa reguladora de la Comunitat Valenciana.

Municipis Turístics per províncies

Els municipis turístics declarats amb la nova regulació de la província de Castelló ascendeixen a 23, i són Benicasim, Peníscola, Alcalà de Xivert, Oropesa del Mar, Morella, Muntanejos, Segorbe, Castelló de la Plana, Vinaròs, Benicarló, Cabanes, Burriana, Alçada, Navalles, Sant Mateu, Onda, Cinctorres, Xilxes, Villahermosa del Río, Traiguera, Càlig, Benassal i Forcall.

A la província de València, els municipis que compten amb aquesta distinció en sumen 16, i són la ciutat de València, Gandia, Cullera, Puçol, Puig de Santa Maria, Oliva, Alboraia, Riba-vermella de Túria, Sueca, Ontinyent, Sagunt , Bocairent, Enguera, Xàtiva, Ademús i Canet d’En Berenguer.

A la província d’Alacant, compten amb el distintiu un total de 20 destinacions que són Benidorm, Campello, Calp, Dénia, Finestrat, Castell de Guadalest, Altea, Santa Pola, Guardamar del Segura, Elx, Torrevella, Alacant, Alcoi, Vermells, Oriola, la Vila Joiosa, Villena, l’Alfàs del Pi, Crevillent i Teulada.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: