El director general d’Esports defén la col·laboració publicoprivada per a impulsar el sector esportiu a la Comunitat Valenciana
El director general d’Esports, Luis Cervera, ha destacat “la importància de la col·laboració publicoprivada”, així com el paper d’“entitats de referència, com és l’Associació de Gestors Esportius de la Comunitat Valenciana (GEPACV), per a impulsar el sector esportiu”.
Luis Cervera ha fet estes declaracions durant la seua participació en la presentació de la jornada ‘El repte de la sostenibilitat en l’esport’, organitzada per GEPACV amb la col·laboració de LaLiga i la Càtedra de l’Esport de la Universitat Politècnica de València. En l’acte ha estat acompanyat pel president de la GEPACV, Alberto Talavera, i el director de Sostenibilitat de LaLiga, David Baixauli.
El director general ha assenyalat que GEPACV “ha de continuar apostant per ser un referent en el sector esportiu, incrementant la presència i la participació d’esta professió i este sector en la societat”.
Així, ha afirmat que esta entitat serà un dels principals agents que ens proporcionarà suport a la Direcció General d’Esports, com a òrgan consultiu i col·laborador per a la posada en marxa de futurs projectes en matèria esportiva, que es reflectirà “a través de la signatura d’un conveni en el qual ja s’està treballant des de la Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport”.
Aposta per la sostenibilitat esportiva
Quant a la jornada inaugurada hui, el director general ha felicitat la nova directiva de GEPACV per l’organització d’esta jornada, que ha descrit com “una de les millors que es poden atendre en el sector de la gestió esportiva, tant per continguts com per l’alt nivell dels professionals que hi participen”.
La sostenibilitat en les entitats esportives “és el concepte que més ha evolucionat en l’esport en els últims anys, fins a convertir-se hui dia en un eix transversal a tota organització”, ha afirmat, i ha destacat que “incorporar la sostenibilitat en les organitzacions esportives és una qüestió de responsabilitat, de retornar a la societat el que ens dona; significa deixar un llegat que beneficie la comunitat”.
Cervera ha repassat la importància de la sostenibilitat en la gestió esportiva, no només des del punt de vista mediambiental, sinó també econòmic, “a través de l’exercici d’un bon govern”; i des del punt de vista social, apostant per “la relació de les entitats esportives amb la societat i també amb tot allò que afecta les persones de manera individual”.
“De fet —ha recalcat— marca l’agenda de la mateixa Comissió Europea, tal com es va posar de manifest en la jornada històrica celebrada recentment a València amb responsables de política esportiva dels 27 països de la Unió Europea”.
En esta trobada es va debatre sobre la creació d’espais segurs entorn de l’esport, des del punt de vista de les infraestructures, la seguretat en esdeveniments esportius, l’assetjament i l’abús o la prevenció i l’actuació contra delictes d’odi, “tenint sempre com a fil conductor el concepte de sostenibilitat”.
Finalment, el director general ha fet referència a la Guia de clubs sostenibles, publicada per LaLiga l’any passat, que constituïx “un document de referència per a clubs de futbol, però també per a qualsevol altra organització esportiva que vullga progressar i estar a l’altura de les expectatives de la societat”.
Informació i Foto: Generalitat Valenciana