El director general d’Esport subratlla la posició com a “referent mundial” de l’Institut de Biomecànica de València en “innovació i temes esportius”

El director general d’Esport, Luis Cervera, ha subratllat la posició com a “referent mundial” de l’Institut de Biomecànica de València (IBV) en “innovació i temes esportius” durant els últims anys, organisme al qual també ha reconegut com de referència “per a tots els qui ens dediquem a la gestió esportiva”.

Cervera ha presentat la jornada ‘La innovació en instal·lacions esportives’, organitzada per l’IBV com a part de la difusió del projecte europeu INNO4SPORT d’Interreg, que busca l’intercanvi de polítiques d’innovació entre cinc regions europees entre les quals es troba la Comunitat Valenciana, representada per l’IBV i l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace).

El director general d’Esport ha assenyalat que “en esta nova etapa, volem contribuir al sector industrial esportiu de la nostra Comunitat, perquè considerem la pràctica esportiva i, sobretot, els esdeveniments, com a pols d’atracció empresarial i d’innovació per al teixit industrial esportiu” valencià.

“Apostem per dinamitzar el sector i crear oportunitats i sinergies en tot el nostre teixit empresarial, per la qual cosa serà molt important la generació de clústers empresarials que treballen d’una manera coordinada i amb una visió global, tenint en compte les necessitats que el sector esportiu té”, ha explicat Cervera.

El titular de la Direcció General d’Esport, adscrita a la Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport, ha presentat la jornada ‘La innovació en instal·lacions esportives’, organitzada per l’Institut de Biomecànica de València (IBV), com a part de la difusió del projecte europeu INNO4SPORT d’Interreg.

Esta iniciativa europea busca l’intercanvi de polítiques d’innovació entre cinc regions europees entre les quals es troba la Comunitat Valenciana, representada per l’IBV i l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace).

Impacte econòmic i esport

Com a objectiu final, NO4SPORT pretén reforçar els ecosistemes regionals d’innovació en matèria d’esport i prevenció de la salut basant-se en les possibilitats del mercat, les tendències socials i les oportunitats empresarials.

Cal destacar que el projecte apunta entre les seues conclusions que el sector esportiu genera un doble impacte, empresarial i social, amb una gran repercussió en sectors econòmics clau a la Comunitat Valenciana, com són els d’instal·lacions i equipament esportius, calçat i indumentària o el turístic, entre altres.

En l’actualitat, la Comunitat Valenciana compta amb importants empreses capdavanteres en instal·lacions esportives, com Realturf, Cespeval, I-Turf, Padel Galis, Albergrass, Hermanos Domenech o Fanbase, entre altres.

Juntament amb la innovació en el sector i el seu impacte econòmic, la jornada ha abordat també el procés de digitalització en l’esport i les possibilitats de finançament per a la I+D+i de les empreses valencianes; les necessitats de les administracions públiques; la perspectiva europea o el cas específic del pàdel com a exemple d’esport en creixement amb gran repercussió econòmica a la Comunitat Valenciana, entre altres temes.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: