El director general de Turisme clou una jornada a Calp sobre el mesurament de la sostenibilitat turística

El director general de Turisme, Herick Campos, ha clausurat la Jornada sobre “El mesurament de la sostenibilitat turística de Calp”, juntament amb l’alcaldessa del municipi, Ana Sala.

Campos ha explicat que aquesta jornada, organitzada per l’Institut Valencià de Tecnologies Turístiques (Invat·tur), “s’emmarca en el Dia Mundial del Turisme, que es va celebrar ahir, amb l’objectiu de reunir tant el sector turístic com els residents per repensar tots plegats el futur del turisme”.

Concretament, avui a Calp l’empresa Bioscore ha presentat un projecte pilot que permetrà conèixer els principals indicadors de sostenibilitat turística del municipi. Cal recordar que Turisme, a través de la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents (DTI) de la Comunitat Valenciana, ofereix a empreses tecnològiques la possibilitat de formar part de la xarxa i poder realitzar una prova pilot de la seva tecnologia en una de destinacions DTI.

Durant la cloenda de la jornada, el director general de Turisme ha assenyalat que “la Xarxa DTI de la Comunitat Valenciana permet que tots els municipis de les tres províncies treballin en una mateixa metodologia sustentada en la governança integral de la destinació, sobre la base de la sostenibilitat , accessibilitat, intel·ligència turística, innovació i resiliència”.

A més, el representant de Turisme ha incidit que des de la Generalitat “volem que empreses s’incorporin a aquest ecosistema, cosa que permetrà aportacions tecnològiques per complir aquests objectius”.

Campos també ha destacat la importància de Calp com a destinació turística, “en allotjar 31.000 places allotjatives, a més de la rellevància dels seus recursos culturals, naturals i gastronòmics”. Així mateix, ha recordat que “Turisme ha destinat a la localitat en els darrers tres anys un total de 440.000 euros a través del Fons de Cooperació Municipal per a municipis turístics”.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: