El director general d’Administració Local visita el patrimoni rehabilitat als municipis castellonencs de les Coves de Vinromà i Benlloch

El director general d’Administració Local de la Generalitat, Antoni Such, i la directora territorial de Presidència a Castelló, Eva Redondo, han visitat els edificis historicoculturals de la Plana Alta, a les localitats de les Coves de Vinromà i Benlloch, rehabilitats amb el suport de la Generalitat. Les intervencions han tingut una inversió total per part del Consell de 174.506 euros.

Antoni Such ha destacat que “aquestes actuacions formen part d´un programa que la Generalitat porta en marxa des de l´any 2018 i que ha significat una inversió total de 40 milions d´euros, amb més de 110 intervencions als municipis per posar en valor el patrimoni cultural i artístic de molts pobles de la Comunitat Valenciana”.

Acompanyats per l’alcaldessa de les Coves de Vinromà, la Mònica Nos, l’Antoni Such i l’Eva Redondo han visitat la Casa Senyorial ‘Boix Moliner’ on s’ha emprès la darrera fase de rehabilitació d’aquest antic palau del segle XIV, per a ús turístic. La intervenció ha tingut una aportació per part de la Generalitat de 92.544 euros, que ha permès recuperar aquesta important construcció medieval.

La rehabilitació d’aquesta edificació constitueix un dels darrers vestigis de la muralla que envoltava el municipi. Després de diverses actuacions, l’aportació de la Generalitat ha permès l’estabilització total i el revestiment de la façana nord i sud i una actuació a l’interior on s’ubica l’antic molí d’oli. L’espai es vol incorporar com a visita turística dins el patrimoni cultural destacat de les Coves de Vinromà.

Al municipi de Benlloch, Such i Redondo, en companyia de l’alcalde de la localitat, Ángel Ribes, han visitat la rehabilitació de l’antic Escorxador com a Centre cultural, que ha comptat amb una inversió de 81.962 euros per part de la Generalitat.

Les obres de rehabilitació han permès recuperar aquest antic escorxador que data del 1926 per a la ciutadania de Benlloch, com un centre cultural. Entre altres funcions, l’antic edifici de l’Escorxador acull el centre d’emprenedoria social La Niuada, on s’ofereixen tallers i altres activitats per al foment de l’economia social.

Antoni Such ha recordat que, dins aquest pla de rehabilitació del patrimoni cultural, el Consell ha posat a les mans dels ajuntaments més de 40 milions d’euros. D’aquests, 3,7 milions s’han destinat a les més de 30 intervencions fetes a les comarques de Castelló.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: