El Departament de Salut de Requena comptarà a partir de setembre amb màquina de ressonància magnètica

El Departament de Salut de Requena comptarà a partir del mes de setembre amb una nova màquina de ressonància magnètica de la qual es podran beneficiar prop de 53.000 pacients.

L’equipament permetrà realitzar cada any 1.700 proves i evitarà llargs desplaçaments a habitants de Requena, Utiel i de la resta de municipis de l’departament, els que fins ara havien de desplaçar-se a València per a aquest tipus d’exploracions.

Aquesta tecnologia, de fabricació holandesa, permet realitzar proves diagnòstiques de patologies neurològiques, oncològiques o musculoesquelètiques, entre d’altres.

L’Hospital de Requena ha habilitat un espai específic en un edifici de 200 metres quadrats per instal·lar la màquina de ressonància magnètica. Es tracta d’una sala de 30 metres quadrats allunyada de l’vial exterior per evitar interferències metàl·liques i vibracions de el pas rodat.

Aquest espai compta a més amb totes les instal·lacions elèctriques i de climatització preceptives, i està dotat amb preses per a gasos medicinals.

Els i les professionals de Servei de Radiologia de Departament han rebut formació teòrica específica per al maneig de l’equip, i durant l’estiu assistiran a sessions pràctiques.

El Departament de Salut de Requena ha pogut accedir a aquesta tecnologia d’alta precisió, amb un cost de 585.000 euros, gràcies a la donació realitzada per la Fundació d’Amancio Ortega destinada a la millora dels tractaments enfront de el càncer.

Població de 18 municipis

El Departament de Salut de Requena ofereix assistència sanitària a 18 municipis que tenen a l’Hospital General de Requena com a hospital de referència.

És el departament amb més dispersió de tots els que formen el mapa sanitari de la Comunitat Valenciana, encara que, en contraposició, és el més despoblat, amb només dos municipis amb més de 10.000 habitants: Requena i Utiel.

La població fixa de el departament és aproximadament de 46.000 habitants, als quals cal sumar els aproximadament 7.000 pacients provinents de municipis propers de Conca atesos a l’Hospital de Requena en virtut d’un acord que en el seu dia es va subscriure amb l’Insalud, a més de una considerable població flotant.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: