El consorci Mednight, amb FISABIO i Incliva, presenta la primera Selecció Mediterrània de la Ciència

Onze científiques i científics de diferents països mediterranis seran homenatjats el proper 24 de setembre en una gala per la ciència que se celebrarà a les 12 hores a Casa Mediterrani d’Alacant.

Així, el projecte Mednight, de què formen part la Fundació FISABIO i Incliva, fundacions dependents de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, crearà la primera Selecció Mediterrània de la Ciència. Durant l’esdeveniment, cada integrant rebrà una samarreta de futbol amb l’escut de Mednight, que simbolitza la seva pertinença a un equip pioner en la lliga de la ciència.

A l’esdeveniment assistiran les científiques i científics de la Primera Selecció Mediterrània procedents de vuit països, a més de científics de primer nivell. Entre els científics que formen part de l’Equip Mediterrani de la Ciència i seran presents a la gala, es troben Guillermina López-Beneït (Espanya), investigadora a l’Institut de Neurociències d’Alacant (UMH-CSIC) i Francisco Mojica (Espanya), investigador de el Departament de Fisiologia, Genètica i Microbiologia de la Universitat d’Alacant, entre d’altres.

Equip Mediterrani de la Ciència

Les persones seleccionats representen a nou països de la conca mediterrània: Espanya, Grècia, Xipre, Turquia, Egipte, el Líban, Tunísia, França i Itàlia, el que converteix a la Selecció Mediterrània de la Ciència 2021 en un primer pas cap a la creació d’una identitat mediterrània amb la ciència com a nexe comú.

La Selecció està formada per 8 dones i 3 homes, expertes en les àrees temàtiques de major interès per a Mednight: ciències per al futur, tecnologia, salut, canvi climàtic, antropologia i ciències marines.

El jurat que ha elegit els 11 membres de la Selecció Mediterrània de la Ciència també assistiran a la gala, de manera presencial o per connexió en línia, i està format per María A. Blasco, directora de l’CNIO; el professor Nektarios Tavernarakis, vicepresident de el Consell Europeu de Recerca (CEI); Fernando Valladares, director de el grup d’Ecologia i Canvi Global al Museu Nacional de Ciències Naturals (MNCN-CSIC); Pampa García Molina, coordinadora i redactora en cap de Servei d’Informació i Notícies Científiques (SINC); Joan Fuster Verdú, delegat institucional de l’CSIC a la Comunitat Valenciana i la professora Gulsun Sa? Llepar, presidenta de l’Associació de Dones rectores (European Women Rectors Association, EWORA).

Com a convidat d’honor a la presentació de la Selecció Mediterrània de la Ciència assistirà l’expresident de el Govern d’Espanya José Luis Rodríguez Zapatero, fundador de Casa Mediterrani, un ens promotor de la unitat dels països mediterranis i impulsor de la ciència com a base indispensable de l’ pensament social. També està prevista l’assistència de personalitats de l’àmbit científic i polític que donen suport a aquesta proposta d’unitat internacional, entre elles, la consellera d’Sanidadt Universal i Salut Pública, Ana Barceló.

A més, també intervindran la consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital de la Generalitat, Carolina Pascual; la directora general de Recerca i Innovació Científica de la Regió de Múrcia, María Isabel Fortea, i la vicepresidenta d’Organització i Relacions Institucionals de l’CSIC, Rosina López Alonso, entre d’altres personalitats.

Qui fa possible Mednight

Mednight se celebra en el marc de la Nit Europea de les Investigadores (European Researchers ‘Night), un projecte de divulgació científica promogut i finançat per la Comissió Europea com a part de les accions Marie Sklodowska-Curie (acord de subvenció número 101.036.107) de el programa horitzó 2020.

El projecte Mednight, coordinat per l’empresa alacantina El Calidoscopi, reuneix la participació en consorci de 13 institucions: Fundació per al Foment de la Investigació Sanitària i Biomèdica de la Comunitat Valenciana (FISABIO); Universitat Jaume I (UJI); Universitat de València (UV); Fundació per a la Investigació de l’Hospital Clínic de la Comunitat Valenciana (Incliva); Agència Estatal Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC); Universitat de Múrcia; Universitat d’Alacant (UA); Fundació Museu Didàctic i Interactiu de Ciències del Baix Segura de l’Segura de la Comunitat Valenciana (MUDIC); Universitat Politècnica de Cartagena (UPCT); Fundació SÈNECA – Agència de ciència i tecnologia de la Regió de Múrcia; Epistimi Epikoinonia i Sico Cyprus.

Informació i Foto: UJI

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: