El Consorci del Millars contracta seguretat privada per a evitar accidents de banyistes en el riu

El Consorci Gestor del Millars ha contractat un servei extraordinari de seguretat privada per a evitar accidents de banyistes en el riu durant els mesos de juliol i agost i previndre contagis per COVID-19. El cost del contracte ascendeix a 8.349 euros i permetrà incrementar la vigilància en el llit en els termes municipals d’Almassora, Vila-real i Borriana, segons ha indicat la presidenta de l’ens i alcaldessa d’Almassora, Merche Galí.

La primera edil ha indicat que els operaris controlaran la seguretat en els sis punts del traçat del riu més perillosos per al bany. Es tracta del salt des de l’AP-7 al costat del molí Paquero, l’assut de Vila-real, el molí del Terradet de Vila-real, l’assut comunitari, les Reballadores d’Almassora mentre existisca acumulació d’aigua i la platja de la Pola en el terme municipal de Borriana.

Tal com ha indicat la presidenta del consorci, el contracte ha entrat en vigor aquest dimecres i s’estendrà fins al 31 d’agost. La labor dels operaris està supervisada pel servei de guarderia del consorci amb l’objectiu que els banyistes gaudisquen del riu amb seguretat i que no existisca risc d’accidents en un moment en què el cabal del Millars és elevat a causa de les persistents pluges de l’hivern i la primavera.

“El bany no està prohibit en tot el riu, només en els punts més perillosos, per la qual cosa es tracta d’un servei complementari per a apostar per la seguretat enfront dels accidents que hem patit en anys anteriors”, ha defensat Galí. La primera edil ha recordat que la senyalització i el personal de vigilància “no són un capritx, sinó una mesura per a evitar ofegaments en punts de gran risc per als banyistes i una eina més per a previndre contagis per COVID-19”.

En aquest sentit, la presidenta del consorci ha avançat els “dubtes” sobre un possible increment de banyistes en la zona del Millars. “És probable que moltes persones no es vagen de vacances a altres ciutats o que tinguen por de visitar platges que habitualment estan molt freqüentades i que busquen espais naturals com el nostre riu, per la qual cosa hem d’estar atents a com evoluciona l’estiu”, ha indicat Merche Galí.

Informació i Foto: Ajuntament d’Almassora

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: