El Consorci de Museus ret homenatge a la creació ceràmica a Guardamar del Segura

El director del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, José Luis Pérez Pont, juntament amb l’alcalde de Guardamar del Segura, José Luis Sáez Pastor; i la regidora de Cultura de la localitat, Pilar Gay, han presentat este divendres l’exposició ‘La ceràmica en la Col·lecció d’Art Contemporani de la Generalitat Valenciana’, que es pot visitar fins al 29 d’octubre a la Casa de Cultura de Guardamar del Segura.

L’exposició, que inicia el cicle d’esta localitat com a capital cultural valenciana, reunix obres en ceràmica que formen part de la Col·lecció Art Contemporani de la Generalitat Valenciana juntament amb altres que no partixen del fang però que compartixen l’interés per la matèria primera i manifesten una proximitat estilística i estètica.

La mostra, organitzada i produïda pel Consorci de Museus amb la col·laboració de l’Ajuntament de Guardamar del Segura, capital cultural valenciana, presenta les peces de Carmen Ballester, Carmen Calvo, Enric Mestre, Jorge Peris, Juan Ortí, Rafaela Pareja, Tania Blanco, Vicente Ortí i Xavier Monsalvatje, en una exposició que gira entorn dels materials i reunix disciplines com l’escultura, la instal·lació i el collage.

“La Col·lecció Art Contemporani de la Generalitat Valenciana ens està permetent fer propostes expositives que contribuïxen a la vertebració cultural del territori alhora que enriquixen la nostra mirada col·lectiva cap a l’art més actual. Amb esta exposició recuperem la tradició ceràmica de la Comunitat i al mateix temps mostrem les possibilitats creatives d’este i altres materials com la pedra, la porcellana o el metall, que han portat a un bon nombre d’artistes contemporanis a desenvolupar la seua carrera entorn d’ells”, ha assenyalat el director del Consorci de Museus, José Luis Pérez Pont.

Col·lecció d’Art Contemporani de la Generalitat Valenciana

La Col·lecció d’Art Contemporani de la Generalitat Valenciana, a la qual pertanyen les obres d’esta exposició, va començar a conformar-se en 2017 amb l’objectiu d’impulsar i revitalitzar el sector artístic de la Comunitat Valenciana, i es reconeixen els artistes i peces destacades que oferixen una panoràmica de l’art contemporani actual i suposen un valuós llegat patrimonial a llarg termini.

Des de llavors, la Generalitat ha adquirit més d’un centenar d’obres d’art sense pautes generacionals ni restriccions temàtiques, amb equilibri entre homes i dones, que aborden qüestions de la nostra societat més pròxima i que van incloent-se en el procés de generar una memòria. A través del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, s’ha desenvolupat una activitat expositiva al llarg de tota la Comunitat.

Amb motiu de la seua designació com a capital cultural valenciana, Guardamar del Segura acollirà tres exposicions entre setembre de 2023 i febrer de 2024, amb obres de la Col·lecció d’Art Contemporani de la Generalitat Valenciana seleccionades atenent diferents criteris.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: