El Consorci de Museus rep un Premi Laus a millor disseny de catàleg

El catàleg de l’exposició d’‘Art contemporani de la Generalitat Valenciana III’, editat per la Generalitat en 2021, dirigit pel Consorci de Museus i amb el disseny de Marta Negre, ha rebut un bronze en els Premis ADG Laus.

L’Associació de Directors d’Art i Dissenyadors Gràfics, entitat privada sense ànim de lucre que representa professionals, estudis, agències, escoles i empreses dedicades al disseny gràfic i a la comunicació visual, atorga des de 1964 aquests guardons que fan valdre el disseny. No és la primera vegada que el Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana rep aquest reconeixement. En 2009 va aconseguir un bronze pel catàleg de l’exposició ‘Peregrinatio. La mística’, en 2010 amb ‘Peregrinatio 2010. El Teatro de los Misterios’ i en 2011 pel llibre ‘Cartografías de la creatividad. 100% valencianos’. Les tres propostes van ser signades per Canya Studio.

“En el Consorci de Museus i el Centre del Carme treballem de manera minuciosa el disseny de totes les nostres propostes, tant expositives com editorials. En les nostres publicacions, com en el cas del catàleg que ha rebut el prestigiós Premi Laus, combinem la part més explicativa i didàctica amb l’experiència visual, de manera que la publicació mateixa siga un objecte artístic en si mateixa”, explica el director del Consorci de Museus i del Centre del Carme, José Luis Pérez Pont.

“Cada any, els Premis ADG Laus de Disseny Gràfic i Comunicació Visual reconeixen els millors projectes en més de 50 apartats de cinc categories: disseny gràfic, digital, publicitat, audiovisual i estudiants. Els Laus promouen el disseny, projecten la seua importància cultural i econòmica per a la societat i donen suport a l’entorn professional. Enguany, els premis han registrat 1.200 projectes inscrits, que van ser valorats pel jurat de cada categoria, integrat per reconeguts professionals del sector. El resultat: 335 projectes premiats repartits entre dos ‘Grand Laus’, un ‘young talent’, 37 ors, 66 plates i 229 bronzes”, reconeixen des de l’organització.

“Haver rebut un Premi Laus, a més d’un motiu de celebració, suposa un reforç gratificant en el pla laboral. En aquesta edició coincidim uns dotze estudis del territori valencià, la qual cosa és un indicador del bon moment que travessa la professió en el nostre entorn. Per la meua banda, vull agrair al Consorci de Museus, i molt especialment al CCCC, l’oportunitat de poder treballar en projectes com aquest. La seua aposta i implicació per la cultura, l’art contemporani i el disseny és fonamental”, assenyala la creativa Marta Negre, dissenyadora del catàleg.

Sobre el catàleg ‘Art contemporani de la Generalitat Valenciana III’

El catàleg ‘Art contemporani de la Generalitat Valenciana III’ té un disseny editorial compacte i quasi 400 pàgines que recopilen de manera visual i ordenada les 22 obres d’art contemporani que la Generalitat va adquirir en 2019 i que es van exhibir en 2020, mitjançant el Consorci de Museus, en diverses seus de les tres províncies de la Comunitat Valenciana.

La publicació mostra les peces exposades en l’exposició ‘Art contemporani de la Generalitat Valenciana III’, combinant textos en tres idiomes i fotografies generals i de detall.

‘Art contemporani de la Generalitat Valenciana’

L’any 2017, la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport va iniciar una campanya d’adquisició d’obres d’art, amb l’objectiu d’impulsar els creadors valencians, construir un patrimoni que es projectara en el futur i contribuir a la revitalització del sector artístic contemporani. La iniciativa va ja per la seua cinquena edició, amb un total de 129 peces adquirides fins a la data.

Els exemplars del catàleg poden adquirir-se al Centre del Carme Cultura Contemporània, així com en les llibreries Llig i en venda ‘online’ a Europa i Llatinoamèrica.

Inforamció i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: