El Consorci de Museus llança la convocatòria Scroll per a exposar en Las Cigarreras d’Alacant

El Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana (CMCV) junt amb NEGRE ?projecte de programació i sala audiovisual del Centre Cultural Las Cigarreras, posat en marxa per l’equip de TODO BIEN? obri el termini de presentació de la convocatòria de la segona edició de Scroll.

 

Es tracta d’una crida pública de presentació de projectes expositius audiovisuals de caràcter artístic que per segon any consecutiu seleccionarà les propostes de NEGRE que s’exhibiran en la sala audiovisual (Sala NEGRE) de l’espai la Caixa Blanca del Centre Cultural Las Cigarreras per als anys 2022 i 2023.

 

El termini de presentació queda obert fins al dijous 30 de juny i podrà presentar-s’hi qualsevol persona física o jurídica, artistes i/o comissàries i comissaris tant locals com nacionals. Se seleccionaran dues propostes i es destinarà un total de 3.400 € a cada projecte.

 

“Després de la qualitat dels treballs presentats en la primera edició, impulsem aquesta segona convocatòria, que és una bona oportunitat per a continuar apostant pel talent emergent alacantí, però també internacional, en què a través de les noves tecnologies desenvolupen narratives interactives en la seua forma més experimental en un espai de referència com és Las Cigarreras. El nostre compromís és contribuir a la necessària agitació cultural d’Alacant en matèria de noves expressions artístiques”, indica el director del Consorci de Museus, José Luis Pérez Pont.

 

La verticalitat infinita de l”scroll’ i la rizomàtica són els dos eixos temàtics sobre els quals orbita aquest projecte en aquesta segona edició dins de la programació del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana i del Centre Cultural Las Cigarreras d’Alacant.

 

“Scroll es presenta en aquesta ocasió com una invitació a explorar, a través de les pràctiques artístiques, l’espai que se situa entre l’aparentment innocent tecnofília i les fosques distopies de la tecnofòbia. Una ruptura amb el pensament binari, que categoritza la realitat de manera dual, oposada i jerarquitzada”, indiquen Alicia Escobio i Maite Muñoz, de Vista Oral, les autores del text curatorial.

 

“Busca ser una reivindicació de les pràctiques artístiques com a lloc d’experimentació radical per a reimaginar la verticalitat infinita de l”scroll’ i explorar estructures que es relacionen de manera rizomàtica, a través de cossos que requereixen altres cossos connectats per xarxes de cura mútua. És una crida a explorar els clevills del sistema, a endinsar-se en aquests i ocupar-los, per a aprofitar els errors de l”apparatus’ i generar noves regles del joc”, hi afigen.

 

Sobre Scroll

 

Scroll va seleccionar en la primera convocatòria de 2021 tres projectes que han treballat diferents conceptes, amb diversos recursos artístics, que han reunit les obres de fins a deu artistes. Els tres treballs triats van ser: ‘Allò que s’escolta des que un cos deixa d’estar al seu eix fins que el recupera’, de Mar Reykjavik, que va comptar amb la peça musical de l’artista Adina L. Velázquez; ‘Azul subsuelo’, d’Íñigo Barrón i Moncano, i ‘No es propio de esta época’, de Lava Art Project, amb obres de María Alcaide, Kara Güt, Yosi Negrín i Jannis Zell.

 

La Sala NEGRE s’ha transformat amb cada projecte. Un total de tres instal·lacions en què el denominador comú ha sigut el caràcter experimental i la reunió d’artistes del panorama contemporani internacional.

 

Sobre NEGRE

 

NEGRE és el projecte de programació expositiva de TODO BIEN, situat a la sala audiovisual de la Caixa Blanca del Centre Cultural Las Cigarreras. L’objectiu d’aquest projecte és l’explotació d’aquest espai com a lloc d’exposició, experimentació i de difusió de projectes artístics contemporanis que exploren les possibilitats de l’audiovisual en el seu ús i context contemporani. A més a més, NEGRE pretén generar suport a nous creadors que treballen amb el mitjà audiovisual, impulsant i generant condicions que faciliten l’exhibició i la difusió dels seus projectes dins i fora del Centre Cultural Las Cigarreras.

 

Més informació consultar ací.

 

 

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: