El Consorci de Bombers de la Diputació d’Alacant incrementa la seva plantilla amb la incorporació de 36 nous efectius

Un total de 36 nous bombers de el Consorci Provincial de la Diputació d’Alacant han pres aquest matí possessió en un acte presidit pel diputat d’Emergències, Javier Sendra, i l’inspector en cap de Servei, José Ros.

Els nous funcionaris de carrera s’han incorporat a les seves places des de la borsa d’ocupació provincial després d’haver realitzat el període de pràctiques preceptiu, uns cursos en què se’ls ha format en matèries diverses com incendis forestals, industrials i urbans, rescats, tècniques de treball en alçada o equips de protecció individual.
En aquest sentit, Sendra ha destacat l’aposta de la Diputació d’Alacant per “rejovenir, renovar i augmentar progressivament la plantilla de el Consorci Provincial com a mesura per aconseguir un servei més eficaç i adaptat als nous i complexos reptes que es plantegen cada dia”.

Actualment, el Consorci de Bombers compta amb un equip que ronda els 627 efectius, entre els quals s’inclouen els operadors de sala d’el Centre de Control d’Emergències, un espai des d’on es mobilitzen i coordinen els mitjans i dispositius de cada intervenció.
Retens de Estiu

D’altra banda, el diputat ha recordat que des d’aquest matí i fins al pròxim 15 de setembre estaran actius els retens de reforç de Santa Pola -Baix Vinalopó- i Pilar de la Horadada -Vega Baixa-.

Aquest servei, que forma part de el dispositiu especial que el Consorci de la Diputació d’Alacant ha dissenyat per a la temporada estival, està format en cada localitat per un cap, tres bombers i un vehicle durant 12 hores diàries, entre les 10:00 hores i les 22:00 hores, que atendran les intervencions que es produeixin en els citats municipis.

Informació i Foto: Diputació d’Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: