El conseller Vicente Barrera ha destacat a l’acte de traspàs de cartera que el seu objectiu és tractar tota la cultura per igual, sense saber ni pensar d’on ve

El vicepresident primer i conseller de Cultura i Esport, Vicente Barrera, ha destacat que les dues grans línies “que presidiran el govern” d’aquest departament seran “la llibertat i la igualtat de tracte”.

Vicente Barrera ha realitzat aquestes declaracions durant l’acte de traspàs de cartera de mans de l’anterior vicepresidenta primera i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Aitana Mas, i la consellera d’Educació, Cultura i Esport, Raquel Tamarit, que ha estat presidit pel president de la Generalitat, Carlos Mazón.

El nou vicepresident ha agraït “l’exemplar traspàs de poders” i ha destacat la “importància” d’aquest acte “perquè ens reforça en les nostres conviccions democràtiques” i constitueix el resultat de “unes eleccions lliures on els valencians, castellonencs i alacantins han decidit canviar l’Administració de la Comunitat Valenciana”.

Vicente Barrera ha recordat en assumir les competències de Cultura que ell procedeix “del món de la cultura, de l’art” però ha lamentat que la seva professió “ha estat durant massa anys silenciada, menystinguda, oblidada”. Així mateix, ha denunciat que el món taurí ha estat “la ventafocs de la cultura”, assegurant que “fins i tot hem estat perseguits i maltractats per la pròpia Administració que tenia l’obligació de defensar-nos i recolzar-nos”. En aquest sentit, el vicepresident ha destacat que el seu objectiu és “tractar tota la cultura igual, sense saber ni pensar d’on ve”.

Grans esdeveniments esportius i suport a l’esport base

Pel que fa a l’àrea d’Esport, ha subratllat que es tracta d’un valor “intrínsec a la nostra societat, a la nostra vida, que cada cop té més importància”, per això ha mostrat el seu propòsit de “recuperar grans esdeveniments que porten prosperitat i imatge a la Comunitat Valenciana”, així com “treballar des de baix, amb la llavor de l’esport, amb els joves, les famílies, les comunitats, i les associacions esportives”.

“Aquí hi ha el futur del nostre esport que encarna, a més, valors i principis importantíssims per al desenvolupament humà i per al benestar de la nostra societat”, ha assenyalat.

El vicepresident primer ha conclòs la seva intervenció manifestant la seva confiança que “tot surti com esperem”, perquè segons ha indicat “el més important és el benestar i la prosperitat del poble de València, Castelló i Alacant, més enllà de les persones que estan al davant de les responsabilitats, i això és el que ens uneix a qualsevol altre partit polític”.

Normalitat democràtica

L’acte ha comptat amb la participació del president de la Generalitat, Carlos Mazón, que ha assegurat que el nou vicepresident i conseller de Cultura i Esport és una persona que “creu en la cultura en la millor versió”, i ha reiterat el compromís de el seu Consell amb la “igualtat d’oportunitats” i amb una “extraordinària ambició per a tot el sector cultural de la Comunitat Valenciana”. Així mateix, Mazón ha mostrat el seu suport a l’esport base “amb qui cal seguir treballant, però també amb referents de l’esport”.

Per acabar, el cap del Consell ha destacat la “normalitat democràtica d’un traspàs de poders després que la voluntat popular s’hagi manifestat”, de la qual ha manifestat sentir-se “orgullós”, i ha agraït a les conselleres sortints la seva “dedicació” perquè “independentment de la ideologia, del matís i de la manera de prioritzar els diferents partits, hi ha una cosa que ens iguala a tots que és la responsabilitat de voler fer-ho bé. Aquesta responsabilitat del servei públic és el més important per a tots i està a prova de bombes”, ha assegurat.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: