El Consell Valencià de Transparència dóna un ultimàtum als Bombers perquè, a petició de CSIF, actualitzin la seua informació pública online

El Consell Valencià de Transparència, entitat encarregada de les garanties en aquesta matèria a la Comunitat Valenciana, ha emès una nova resolució, la segona en tot just un mes, en què, a petició de la Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF), insta al Consorci de Bombers actualitzar la seva pàgina web per incloure tota la informació pública que, segons la normativa, hi hauria de constar. Una situació que la central sindical ja va denunciar el mes de febrer passat.

“En el seu escrit el Consell destaca que, avui, el Portal de Transparència del Consorci Provincial de Bombers de Castelló és totalment deficient i que segueix sense estar disponible molta de la informació que, segons la Llei, sí que hauria d’estar per complir amb les seves obligacions legals de publicitat activa”, han explicat des de CSIF.

Sobre això, han detallat que “malgrat tota la informació al respecte que conté la web del Consorci s’ha incorporat de manera recent i amb posterioritat la denúncia que presentem des de CSIF, continua faltant nombrós contingut que sí que hauria d’estar publicat i no ho està” . “Per això demanem que, en nom de la transparència i el compliment dels articles 6, 7 i 8 de la Llei 19/2013, de 9 de desembre, de Transparència, Accés a la Informació Pública i Bon Govern; així com dels articles 8.4 i 9 de la Llei 2/2015, de 2 d’abril, de la Generalitat de Transparència, Bon Govern i Participació Ciutadana, se solucionen aquestes deficiències com més aviat millor”, han asseverat des de CSIF.
​Des de la central sindical han lamentat a més que el Consorci Provincial de Bombers “segueix sense donar resposta als requeriments dʻinformació presentats per CSIF, en molts casos relatius a documentació pendent des de 2021”.

“Al costat dels informes del Consell Valencià de Transparència, que reconeix les dificultats interposades pel Consorci a l’hora de permetre a CSIF l’accés a informació de caràcter públic, cal recordar que entitats com el Síndic de Greuges també han reconegut l’opacitat dels Bombers a l’hora de donar resposta als requeriments d’informació plantejats”, han recalcat des de CSIF, que han recordat que el Síndic fins i tot va advertir de la presentació d’un informe sobre les Corts Valencianes.

“Es tracta de defensar el dret a rebre informació per part de lʻadministració ia garantir el compliment de les seves obligacions de publicitat activa”, han afegit des de CSIF.

Informació i Foto: CSIF

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: