El Consell transferix 67,1 milions d’euros d’ajudes de la PAC al sector agrari

Informació i Foto: http://www.gva.es

La conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural ha transferit un total de 67,14 milions d’euros d’ajudes de la Política Agrícola Comuna (PAC) de la Unió Europea, corresponents a la sol·licitud única de l’any 2017. En este import està inclòs el pagament de la bestreta de les ajudes (que es va realitzar el passat 16 d’octubre) i el pagament del saldo, després de l’obertura del període ordinari de pagament l’1 de desembre.

Així, prop de 40.000 beneficiaris rebran en els pròxims dies un import de 20.256.868 euros en concepte de saldo, la qual cosa sumat a la bestreta tramitat fins a la data (46.884.449 euros), acumularà més de 67,14 milions d’euros, corresponents al primer pilar de la PAC 2017.

En concret, s’ha abonat fins al 95% de les ajudes de pagament bàsic, pagament verd i jóvens. Del Règim de Xicotets Agricultors s’ha pagat la totalitat i les ajudes associades s’han pagat fins al 90%.

De les línies d’ajuda associada a l’oví, al caprí i a explotacions d’enceball no s’han tramitat els pagaments perquè no es disposen encara els imports unitaris que ha de comunicar el FEGA, i que habitualment es paguen sempre a partir de primers de l’any següent.

Després d’esta primera onada de saldos, es continuaran tramitant pagaments fins a mitat de desembre, moment en què s’interromp la petició de fons al FEGA per motius de tancament d’exercici. A principis d’any es reprenen novament les propostes.

Estos fons resulten d’importància per als agricultors i ramaders valencians, d’ací l’esforç realitzat per la conselleria en la tramitació de les ajudes perquè el primer dia hàbil per a això puguen ser transferides.

La reglamentació de la Unió Europea permet abonar les ajudes directes dins del període ordinari, que comença el dia 1 de desembre de l’any de la sol·licitud, que és el pagament que s’efectuat ara, i fins al 30 de juny de l’any següent al de presentació de la Sol·licitud Única.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: