El Consell Social dona suport a la reivindicació d’un finançament suficient per a l’elaboració del pressupost de l’UJI per a 2023

El Consell Social de la Universitat Jaume I, reunit en sessió plenària, ha donat suport a la reivindicació d’un finançament suficient perquè l’UJI puga elaborar el pressupost per a 2023 donat que, en aquests moments, la transferència prevista per la Generalitat no permet assumir l’augment de costos de personal previstos per normatives estatals i autonòmiques.

Aquest suport, que també s’estén a la negociació del Pla Pluriennal de Finançament, es produeix després que el Claustre acordara la passada setmana suspendre el procés d’elaboració del pressupost de 2023 per a poder continuar negociant amb la Generalitat Valenciana una millora en el finançament que cobrisca les necessitats reals de funcionament de l’UJI per a 2023 i garantisca la seua sostenibilitat econòmica.

El president del Consell Social, Sebastián Pla, ha manifestat que «davant el preocupant escenari pressupostari per a 2023 posat de manifest per la rectora, Eva Alcón, vull subratllar el meu compromís personal -i de tot el Consell Social- per brindar el suport que siga necessari en la reivindicació d’un millor finançament per a la nostra Universitat per part de la Generalitat Valenciana». En aquest sentit, el Consell Social «es posa a disposició de la rectora i de l’equip econòmic per a estudiar qualsevol iniciativa institucional que puga redundar en la consecució d’eixe millor finançament» ha afegit.

Cal recordar que la diferència entre els ingressos ordinaris consignats a l’avantprojecte de pressupostos autonòmics i la despesa real de la Universitat per a 2023 ascendeix a 16,3 milions d’euros. Tot i que l’UJI planteja aportar 8,5 milions de romanents de tresoreria per a sufragar despeses energètiques i obres prioritàries, la previsió de finançament per part de la Conselleria d’Universitats deixa sense cobrir 7,1 milions d’euros del capítol de personal per a compensar l’augment de costos per l’aplicació de complements per normativa estatal i autonòmica (CNEA) i per l’estabilització de plantilla i noves necessitats de personal. Amb la previsió d’ingressos actuals, la Universitat no pot garantir el pagament de les nòmines.

Informació i Foto: UJI

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: