El Consell signa l’acord de compra de l’antiga Escola d’Enginyeria Agrícola de la UPV

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha presidit la signatura de l’acord per a la compra de l’antiga Escola Universitària d’Enginyeria Tècnica Agrícola, situada a l’avinguda Blasco Ibáñez, al costat del Hospital Clínic de València, i actualment propietat de la Universitat Politècnica de València (UPV), per dur a terme l’ampliació de les instal·lacions d’aquest centre sanitari.

El Govern valencià adquirirà l’edifici, que compta amb una superfície de 8.153 metres quadrats, per 14,5 milions d’euros, i la UPV mantindrà la seva presència a través de laboratoris per a investigació en biomedicina i tecnologies per a la salut.

Aquest acord assolit amb la UPV per comprar les velles instal·lacions permet donar compliment a un compromís que existia per part de la Generalitat des de fa 10 anys i que encara no s’havia materialitzat.

La compra respon a la voluntat del Consell de dignificar les infraestructures sanitàries com l’Hospital Clínic de València. “Avui, finalment, es cristal·litza l’ambició que el Clínic pugui ampliar-se i tenir un espai més digne”, ha indicat el cap del Consell, que ha insistit que la finalitat d’aquesta operació és “actuar millor sobre els ciutadans i ciutadanes, que són l’objectiu real de la sanitat pública “.

Puig ha agraït la bona predisposició per part de la Universitat Politècnica de València a l’hora de formalitzar l’acord, i ha insistit en la credibilitat i el compromís del seu Govern, que ja ha ingressat la quantitat acordada a la institució educativa.

“El nostre Govern té una gran dificultat econòmica, amb més de 44.000 milions de deute, però hem demostrat que complim amb els nostres compromisos”, ha indicat Puig, que ha avançat que les obres s’iniciaran el 2019.

El conseller d’Hisenda i Model Econòmic, que ha estat l’encarregat de presentar alguns dels detalls de l’acord, ha explicat que ja s’ha iniciat l’elaboració d’un nou Pla Funcional per part de l’Hospital Clínic, que preveu el trasllat del bloc quirúrgic a els locals de nova adquisició, on es preveu construir nous quiròfans i noves unitats de reanimació postquirúrgica i de reanimació postanestèsica, entre d’altres.

Així mateix, es preveu la instal·lació d’un espai d’investigació per a la Fundació Incliva, dependent de l’Hospital Clínic i el laboratori central del centre, així com altres serveis que ara es troben ubicats a les actuals instal·lacions.

“Això, a banda de millorar les condicions per a la investigació i l’atenció als pacients que reben tractaments quirúrgics, també alliberarà espai a les actuals instal·lacions”, ha declarat el titular d’Hisenda.

D’aquesta manera, es preveu ampliar el nombre de llits de reanimació i de medicina interna, convertir habitacions dobles a habitacions d’ús individual i ampliar les sales d’espera de pacients i familiars. Soler, també ha explicat que el Pla Funcional encara s’està desenvolupant, de manera que podria incloure alguns canvis més.

 

Informació i Foto: http://www.gva.es

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: