El Consell renova l’acord que regula la productivitat per reforçar els equips d’atenció primària el 2022

El Ple del Consell ha aprovat la renovació del programa de productivitat per a la prestació de mòduls addicionals de reforç als equips d’Atenció Primària per a l’any 2022.

Entre els objectius d’aquest programa destaca contenir l’excés de càrrega assistencial allà on es produeixi, quan sigui necessari i de manera específica, mentre duri la sobrecàrrega produïda per la COVID-19 a l’àmbit de l’Atenció Primària, de manera que permeti una atenció adequada i de qualitat als pacients.

Per a lexercici de 2022, la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública té previst un pressupost total de 8.000.000 euros, sempre que la necessitat de reforçar el nivell assistencial de lAtenció Primària es mantingui a causa de la COVID-19.

El programa inclou diferents modalitats dorganització de la jornada extraordinària. D’una banda, els mòduls per a substitucions en els períodes de vacances o les baixes d’incapacitat temporal de llarga durada, en cas que no hi hagi candidats a la borsa d’ocupació temporal per poder-les cobrir.

D’altra banda, es contemplen els mòduls de reforç per poder fer front a una sobrecàrrega de treball conjuntural, ja sigui generada per una demora acumulada en quotes específiques o sobrevinguda per les tasques a realitzar per Atenció Primària.

Així mateix, cal assenyalar que la tasca assistencial de reforç s’ha de fer fora de la jornada ordinària i d’atenció continuada del personal que la presti i es desenvoluparà mitjançant la realització de mòduls de 7, 5 o 2,5 hores de durada.

Aquest programa té caràcter voluntari per als professionals, i la seva autorització dependrà de la sobrecàrrega puntual als diferents centres de salut

Aquest acord permet a la Generalitat oferir una atenció sanitària adequada i de qualitat, disminuint les demores a les consultes a demanda per part de la ciutadania, especialment en èpoques d’impossibilitat de contractació per absència de professionals a les borses d’ocupació temporal.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: