El Consell renova la col·laboració amb la Universitat Miguel Hernández d’Elx en matèria de transparència i integritat institucional

El Ple del Consell ha aprovat la col·laboració entre la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica i la Universitat Miguel Hernández d’Elx (UMH) per fomentar activitats en matèria de transparència, accés a la informació pública, bon govern, dades obertes i integritat institucional.

La Conselleria de Participació destina 30.000 euros al finançament d’aquest conveni durant 2020.

Per a això, s’inclouen accions en matèria de formació, divulgació i sensibilització, així com de recerca i desenvolupament, relacionades amb la transparència, l’accés a la informació pública, el bon govern, les dades obertes i la integritat institucional, a través d’una convocatòria pública per a tot el personal de la Universitat Miguel Hernández d’Elx.

Entre les activitats proposades destaquen aquelles iniciatives i aplicacions relacionades amb la reutilització de dades obertes, especialment pel que fa a la situació actual sobre la COVID-19 relacionada directament amb la transparència i projectes de reutilització de dades o de comunicació, entre d’altres. També actuacions des de la transparència, les dades obertes i el bon govern en relació amb la COVID-19 i el seu impacte.

Així mateix, es plantegen models i estratègies d’obertura de dades a les administracions públiques a la vista de la nova directiva europea de dades obertes.

Al seu torn, altres iniciatives previstes inclouen marcs d’integritat institucional i ètica pública aplicada com a instruments per generar confiança i prevenir la corrupció: seguiment, aplicació i impacte dels codis ètics i de conducta en les institucions públiques; plans de mandat i iniciatives de rendició de comptes en governs de les administracions públiques; ús de les eines de la transparència i el dret d’accés a la informació en el periodisme; periodisme d’investigació i periodisme de dades.

També es contemplen projectes de formació aplicada en matèria de transparència en l’Administració Local; transparència i protecció de dades de caràcter personal; transparència, marc institucional i els seus efectes socioeconòmics; així com metodologies d’avaluació dels nivells de transparència i integritat pública en administracions públiques i en el sector privat, entre d’altres qüestions.

En totes les activitats es tindrà en compte la possibilitat d’adaptació a les circumstàncies provocades per l’estat d’alarma davant l’emergència sanitària per la COVID-19.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: