El Consell reforça la seva col·laboració amb la Universitat Miguel Hernández per a la investigació i experimentació en compostatge

El Ple del Consell ha aprovat un conveni entre la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica i la Universitat Miguel Hernández (UMH) d’Elx per finançar un projecte d’investigació i experimentació en compostatge, per un import de 190.000 euros.

La quantitat destinada a aquesta iniciativa s’incrementa en 90.000 euros respecte i gairebé duplica l’assignació pel que fa a l’conveni de 2020.

D’aquesta manera, la UMH treballarà en el desenvolupament de processos optimitzats de bioestabilització aeròbica de fluxos residuals de el sector primari valencià mitjançant compostatge entre restes vegetals, forestals i urbans, per tal de permetre l’obtenció in situ d’esmenes orgàniques compostos d’elevada qualitat, pel que fa a contingut en nutrients, propietats biofertilitzants i propietats de valor afegit.

Aquest coneixement es transferirà a l’agricultor a través de formació i assessorament cientificotècnic, ampliant i accentuant les activitats iniciades el 2017.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: